DOLAR 32,5212 -0.09%
EURO 34,8099 -0.18%
ALTIN 2.420,75-0,37
BITCOIN 21641690,54%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da yılın dolandırıcılığı I 800 BİN TL TOKATLADI

Alanya’da yılın dolandırıcılığı I 800 BİN TL TOKATLADI

ABONE OL
14:00 - 28 Nisan 2023 14:00
Alanya’da yılın dolandırıcılığı I 800 BİN TL TOKATLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya’nın Oba Mahallesi’nde faaliyet gösteren, bölgenin en büyük AVM’lerinin başında gelen alışveriş mağazasında, çalışan bir personel tarafından büyük bir vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Olayı öğrenen mağazanın yurtdışındaki yöneticileri Alanya’ya müfettiş gönderdi, suçlular tespit edildi ve konu Yargı’ya taşındı.

İddiaya göre; büyük vurgun şekilde meydana geldi:

Mağazada çalışan 25 yaşındaki erkek kasiyerin diğer kasiyerlere nazaran fiziki olarak daha fazla satış yaptığı ancak yapılan satışın maddi miktarının kasaya yansımadığı fark edildi. Mağazanın güvenlik görevlisi, kasiyerden sürekli, haftanın 7 günü alışveriş yapan bir kişinin aldığı ürünlerin fazlalığından şüphelendi ve bir alışveriş sonrası fatura ile sepet içindeki malları karşılaştırdı.

Sepetteki ürünlerden pek çoğunun faturada olmadığını anlayan güvenlik görevlisi, dolandırıcıları şüphelendirmemek için sesini çıkarmadı ve konuyu mağazanın üst düzey yönetimine bildirdi.

Mağaza yönetimi, önce güvenlik kameralarından kasiyeri takibe başladı, ardından o kasadaki geriye dönük alışverişi incelemeye aldı.

İddiaya göre, bahse konu kasiyerin, dışarıdan anlaştığı ve sürekli alıveriş yapan kişinin aldığı ürünleri barkod cihazına okutmadan sanki ücreti alınmış gibi işlem yaptığı belirlendi.

Konu önce polise, ardından Yargı’ya intikal ettirildi ve kasiyer ile alışveriş yapan şahıs gözaltına alındı.

Mağazanın envanteri üzerinden yapılan hesaplamada ise 3 ayda yaklaşık 800 bin TL’lik ürünün alışveriş yapılıyormuş gibi çalındığı ortaya çıktı.

Tutuklanan kasiyer ile arkadaşı olan şahsın, zararı karşılama taahhüdünde bulundukları ve ailelerinin her hafta 50 bin TL’yi mağazaya iade ettikleri öğrenildi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.