DOLAR 32,5110 0.19%
EURO 34,8177 0.25%
ALTIN 2.485,760,97
BITCOIN 2002378-2,11%
Antalya
21°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’da zabıta ekiplerinden sıkı denetim

Alanya’da zabıta ekiplerinden sıkı denetim

ABONE OL
12:38 - 6 Nisan 2023 12:38
Alanya’da zabıta ekiplerinden sıkı denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi Zabıta ekipleri, tatlı ve ekmek imalathanelerinde denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimler kapsamında işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları ve ürünlerin son kullanım tarihlerinin kontrol edildiği açıklandı.

ŞARTLARA UYMAYANLARA YASAL UYARI

Görülen eksiklikler ve olumsuz durumlarla ilgili işletme yetkililerine uyarılarda bulunuldu. Ayrıca işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi. Hijyen ve gramaj noktasında istenilen şartlara uymayan iş yerleri hakkında yasal uyarılar gerçekleştirildi.

UZUNSAKAL: “BÜTÜN TEDBİRLERİMİZİ ALDIK”

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal yaptığı açıklamada; “Vatandaşımızın 11 ayın sultanı Ramazan’ı huzurlu geçirmesi için denetimlerimizi artırdık. Zabıta Müdürlüğü Çevre Gıda Hijyen Ekibi, 365 gün denetimlerini sürdürmekle beraber özellikle içerisinde bulunduğumuz ramazan ayı ve benzeri tüketimin ve tüketim çeşitliliğinin arttırdığı dönemlerde suistimalleri önlemek adına denetim ve kontrol çalışmalarını sıklaştırıyor. Bütün vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamak, belirlenen şartlarda sağlıklı gıda maddelerini tüketmelerini sağlamak adına sahadayız. Bütün tedbirlerimizi aldık.” dedi.

“EN İNCE AYRINTISINA KADAR KONTROL EDİYORUZ”

Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, vatandaşların gıda ürünlerine sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi adına çok sıkı denetimler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi; “Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polaritesi, polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı engelleniyor. Soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları sıcaklık ölçerle anında tespit ediliyor ve sonuçlara göre gerekli işlemler düzenleniyor. Ayrıca ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol ediliyor.” Zabıta Müdürü Uzunsakal, denetimler sırasında kurallara uymayanlar hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını belirterek kurallara uyanlara ise teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.