DOLAR 32,3642 0.13%
EURO 35,0339 -0.22%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2266639-0,49%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA DEV FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

ALANYA’DA DEV FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ

ABONE OL
10:16 - 8 Temmuz 2020 10:16
ALANYA’DA DEV FİRMA KONKORDATO İLAN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yıllardır faaliyette bulunan Cengizhan Gayrimenkul, Planlama, Turizm, İnşaat, İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti. Şirket için yapılan başvuru sonrası mahkemece tedbir kararı verilerek, şirket korumaya alındı.

Alanya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla şirkete yönelik de tedbir kararı vererek komiser ataması yaptı. Tedbir kararı ile birlikte şirket de hacizlere karşı korumaya alınmış oldu. Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi ve borçlu şirket faaliyetlerine nezaret etmek üzere alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak Hukukçu Avukat Uğur Oğuz’u geçici konkordato komiseri olarak görevlendirildi.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato; batık durumunda, alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları için aralarında yaptıkları sözleşme anlamında kullanılmaktadır. Konkordato kısaca iflastan kurtulmak için karşılıklı tavizlerin verilmesi suretiyle sonuçlanan bir anlaşma veya borç yapılandırması şeklinde adlandırılabilir. Hukuken borçlarını vadesi geldiği halde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan borçluların kendilerine vade verilmesi veya alacaklıların alacağında indirim yapılması suretiyle borçlarını ödeyebilmesi ve iflastan kurtulması için öngörülen bir düzenleme şeklinde tanımlanabilir.  Hukuki tanımı; bir borçlunun ticari durumunun (piyasa şartlarıyla, işlerin bozulması vb.) sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşmadır.

Öte yandan Dereli Cengizhan Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kamuoyuna Duyuru

Bugün Alanya basınında konkordato talep ettiğine dair haberler yer alan “Cengizhan Gayrimenkul Planlama Turizm İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi” ile firmamızın bir ilgisi bulunmamaktadır. Şirketimiz normal faaliyetlerine devam etmekte olup konkordato talep etmemizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Ünvan benzerliğinden kaynaklanan yanlış anlaşılmanın düzeltilmesine ihtiyaç duyulmuş olup durumu kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.