DOLAR 32,5247 -0.08%
EURO 34,8151 -0.17%
ALTIN 2.434,980,22
BITCOIN 2117183-2,77%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DA GECE HAYATINA MÜJDE

ALANYA’DA GECE HAYATINA MÜJDE

ABONE OL
13:59 - 21 Temmuz 2020 13:59
ALANYA’DA GECE HAYATINA MÜJDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da sessiz bekleyiş sona erdi. Koronavirüs salgını sonrası girilen normalleşme sürecinde hizmet sektöründe yer alan işletmelerin saat kısıtlamasına tabi olması turizm kenti Alanya’da büyük tepki çekmişti. Gece 00.00 itibariyle kapatılması gereken işletmelerde işletmeciler gece saatlerinde hizmet verememekten yakınırken İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine, “Lokanta, restoran, kafe, kıraathane vb. işyerlerinin çalışma saatleri” hakkında genelge gönderdi. Yayınlanan genelgeye göre ülke genelinde olduğu gibi Alanya’da da yer alan işletmelere yönelik uygulanan saat kısıtlaması kaldırıldı.Genelgeye göre,  21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu işletmeler,  genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek Bakanlığın, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu çerçevede;  daha önce illere gönderilen genelge ile faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta/restoran/kafe/kıraathane vb. işyerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00’a kadar hizmet verebilecekleri talimatlandırıldığı, söz konusu işletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24:00’a uzatıldığı anımsatıldı. Yine illere gönderilen genelge ile  marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldığı hatırlatıldı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.