DOLAR 32,3748 0.17%
EURO 35,0083 -0.23%
ALTIN 2.324,820,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki bu parsel ittifaka gölge düşürdü

Alanya’daki bu parsel ittifaka gölge düşürdü

ABONE OL
18:30 - 12 Temmuz 2021 18:30
Alanya’daki bu parsel ittifaka gölge düşürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Devam Meclisi’nde yer alan Alanya Belediyesi’ne ait parselin sağlık tesis alanından özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesinde CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak bozuldu.

BU NEYİN SİYASETİ

İYİ Partili meclis üyesi Barış Bulut, CHP’li Erkan Demirci’ye “İttifak ortağı olarak sizin aldığınız karar bizi bağlar, biz de sizin açıklamalarınızdan gerekli cevabı sağlarsak aldığınız karara uyacağız. Bu neyin siyaseti, kişisel bir durum mu var? Nedir bu bilelim” dedi. Tartışılan gündem maddesinde CHP red oyu verirken, İYİ Parti AK Parti, MHP, DSP, SP ve Memleket Parti’li üyeler evet oyu verdi.

İYİ PARTİLİ BULUT: BU NEYİN SİYASETİ

Gündem maddeleri arasında yer alan Alanya Belediye Meclisi’nin Mahmutlar Mahallesi’nde 890 ada 1 parselin sağlık tesis alanından özel sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi maddesinde CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak bozuldu. İYİ Partili Barış Bulut, Alanya Belediye Meclis üyesi CHP’li Erkan Demirci’nin aktif olarak plancılık yaptığını belirterek, “Komisyonda detay edinemedik. Alanya’dasınız, Alanya’yı biliyorsunuz. Bu plan neden uygun değildir, bunu şahsen ve meclis adına bekliyorum. İttifak ortağı olarak sizin aldığınız karar bizi bağlar, biz de sizin açıklamalarınızdan eğer gerekli cevabı sağlarsak aldığınız karara uyacağız. Bu neyin siyaseti, kişisel bir durum mu var? Nedir bu bilelim”

CHP’Lİ DEMİRCİ: ALANYA BELEDİYESİ SGK’YA BORÇLARINI ÖDEMEK İSTİYOR

CHP’li Erkan Demirci ise “Burada CHP ve İYİ Parti ilçe örgütlerinin daha önceden itirazları vardı. Biz örgütümüzün ve tabanının sesini dinliyoruz. Bu parsel Alanya Belediyesi’ne ait, vatandaştan hibe yoluyla elde edilmiş olan bir parsel. Kamusal sağlık alanı olarak planlandı. Mahmutlar, kışın 40 binin üzerinde, yazın ise yaklaşık 80 bin kişiye ulaşan bir bölgemiz. Burada sadece bir sağlık ocağı var. Sağlık hizmetleri yetersiz olduğu için eski Mahmutlar belde belediye binasını Alanya Belediyesi olarak Alanya’daki hastaneye tahsis ettik. Mevcut sağlık ocağı yetersiz geldiği için Alanya Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi günlük olarak kullanıyor. Şu an Mahmutlar imar planında 11 dönüm büyüklüğünde büyük bir hastane olmasa da en azından devlet tarafından poliklinik vs. yaparak sağlık hizmeti veren kamu mülkiyetinde olan tek taşınmaz burası. İmar planlarında ayrılmış başka sağlık alanları var ama kamu mülkiyetinde değil. İlçenin tabanından bize gelen tepki, çok acil olarak kamusal alanda sağlık tesisine ihtiyaç olduğu. Bu taşınmazın SGK’ya taşınması durumunda bu sürecin uzayacağı ve yatırımın gecikeceği vatandaşın da zarar göreceği yönünde. Kaldı ki SGK’nın sağlık hizmeti verme gibi bir görevi yok. Muhtemelen SGK, Alanya Belediyesi’nin borçlarına karşı alacak. SGK’da 3’üncü bir şahsa satacak. Tereddütlerimiz var. Alanya Belediyesi SGK’ya karşı borçlarını ödemek istiyor” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL “1 METREKARE YERİ BİLE SATMADIK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise konuyu 3 mecliste gündeme geldiklerini hatırlattı. Böyle olumsuzlukla karşılanmayı hiç beklemediğini aktaran Yücel, “İnanın biz buradaki yeri belediye olarak hibe aldık. Belediye olarak da yine aynı şekilde sağlık kurumu olarak da devlete veriyoruz. 2014’te göreve geldiğimiz zaman 1700’ün üzerinde belediye mülkümüz vardı. Alanya Belediyesi’nin 1 metrekare yerini bile satmadık. Satmayı düşünmüyoruz. Ama Erkan Bey’e teessüflerimi bildirmek isterim. Bizim o bölgedeki uygulanış şeklinin nasıl olduğunu daha net anlatırsa daha da sevinirim. Sağlık alanında olan yer yine sağlık alanı. Belediye mülkü, kamunun mülkü. Hibe olarak geldiği için biz de bunu SGK’ya verip SGK borçlarından düşürtmek istiyoruz. Ama başka bir şekilde kullanım amaçlı lanse edilirse de ona da üzülürüz. Takdir meclisindir” diye konuştu. Tartışılan gündem maddesinde CHP red oyu verirken, İYİ Parti, AK Parti, MHP, DSP, SP ve Memleket Parti’li üyeler evet oyu verdi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.