DOLAR 32,5033 0.27%
EURO 34,5822 0.23%
ALTIN 2.493,700,44
BITCOIN 2021336-3,63%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki çirkin saldırıya sendikalardan tepki

Alanya’daki çirkin saldırıya sendikalardan tepki

ABONE OL
14:24 - 6 Nisan 2023 14:24
Alanya’daki çirkin saldırıya sendikalardan tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’daki bir okulda nöbetçi öğretmenlere öğrenci velisi tarafından şiddet uygulanmasına ilçedeki sendikalar ortak tepki gösterdi. Eğitim İş İlçe Başkanı Hüseyin Zeybek, “Öğretmenlerin veliler tarafından darp edilmesi asla kabul edilemez” derken, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Karagedik, “Yasal düzenlemeler yapılmazsa daha çok bu üzücü haberleri okuyacak, her defasında hayıflanacağız” diye konuştu.

Alanya’daki eğitim sendikaları ilçedeki Nezahat Abdullah Doğan İlkokulu’nda yaşanan öğretmene şiddet olayına ortak tepki gösterdi. Okul binası önündeki açıklamaya Eğitim İş İlçe Başkanı Hüseyin Zeybek, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Karagedik, Hürriyetçi Eğitim Sen İlçe Başkanı Birkan Şam, Teç Sen İlçe Başkanı Bekir Özsoy, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Burhan Ulu, Eğitim Sen Hukuk Sekreteri Kemal Göl, okulun öğretmenleri ile veliler katıldı. Sendikalar adına ortak yapılan açıklamada önce konuşan Eğitim İş İlçe Başkanı Hüseyin Zeybek, eğitimciye şiddete dur demek, seslerini yetkililere duyurmak, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Zeybek, “Toplanma gündemimiz, maalesef, geçtiğimiz cuma günü ilçemizde yaşadığımız ve biz eğitim çalışanlarını derinden üzen şiddete, yine ve yeniden şahit olmamız. Alanya’da nöbetçi öğretmenlerimize ve devamında bütün okulumuza karşı bir veli zorbalığı yapıldı. Biz eğitim çalışanları olarak, yetkililerden sesimize kulak vermelerini, toplumumuzda giderek artan şiddeti ortadan kaldıracak önlemlerin bir an önce alınmasını, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir kanun maddesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda mutlaka olmasını istiyoruz. Tek derdi ülkemizin yarınlarını üst düzey insanlık değerleri ve bilimin ışığı ile aydınlatmak olan öğretmenlerimizin, sorumluluk bilincinden uzak veliler tarafından darp edilmesi asla kabul edilemez. Öğretmenlerimize geçtiğimiz cuma günü görevinin başında gerçekleşen her türlü saldırı kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

“ASLINDA KAYBETTİĞİMİZ TOPLUM İÇİNDEKİ SEVGİMİZ, SAYGIMIZ”

Açıklamanın devamını yapan Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mustafa Karagedik de, “Teröristlerce katledilen öğretmenlerimiz Şenay Aybüke Yalçın, Necmeddin Yılmaz’ın, öğrencisinin katlettiği Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin ve şiddete maruz kalan daha nicelerinin acıları tazeliğini korumaktayken, eğitim çalışanlarına şiddete ilişkin yazılı ve sözlü basındaki haberlere bir yenisi de Alanya’da eklendi. Bu şiddet asla kabul edilemez. Kabul edilemez. Çünkü aslında kaybettiğimiz toplum içindeki sevgimiz, saygımız, vicdanımızdır. Artık eğitim çalışanlarımıza dönük şiddet olaylarının üstü kapatılmamalı, bu olaylar sadece idari ve adli soruşturmalarla geçiştirilmemeli, yaptırımlar para cezasından ibaret kalmamalı. Eğitim çalışanlarına dönük şiddetin soruşturulması ciddiyetle yapılmalı, cezalar da, sosyal sonuçları da ağır olmalı. Bunlar gerçekleştirilmeden, yasalarla düzenlenme yapılmadıkça önleyici ve caydırıcı sonuç almak mümkün değil. Bu yasal düzenlemeler yapılmaz ise, bizler daha çok bu üzücü haberleri okuyacak, her defasında hayıflanacak, gelinen ve yaşanan olaylara üzülmeye devam edeceğiz. Biz eğitim çalışanları olarak ne bu tip olayları basında görmek, ne şahit olmak, ne de yaşamak istemiyoruz” diye konuştu. Açıklamanın ardından sendika temsilcileri ve katılımcılar öğretmene şiddeti alkışlarla protesto etti.

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.