DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ DOLANDIRICILIK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

ALANYA’DAKİ DOLANDIRICILIK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

ABONE OL
15:00 - 13 Şubat 2021 15:00
ALANYA’DAKİ DOLANDIRICILIK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global
ÖZEL HABER / ALPER KUTAY
İstanbul’da başlayıp Sakarya’da, oradan Alanya’ya uzanan müthiş dolandırıcılık iddiası adliyede son buldu. Alanya’da onlarca kadın Büyük Alanya’daki haberin ardından davaya müdahil olmak için ilgili kişilerle irtibata geçerken, kendilerinin de 10 bin ila 200 bin TL arasında dolandırıldığını söyleyen çok sayıda vatandaş da hakkını Yargı’da arayacağını ifade etti.

İŞTE OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, Alanya’da tanınmış bir aileye mensup, bekar, oto alım satım işi yapan 36 yaşındaki Mustafa G., aile dostları vasıtasıyla Tekirdağ’da ikamet eden E. Akaltın’la tanıştı. Genç kızla flörte başlayan, evlilik umudu veren Mustafa G., Alanya’da oto alım satım işi yaptığını, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu, akrabalarının Alanya’da restoran işletmeciliği ve turizmcilik yaptığını söyleyerek E. Akaltın’ın güvenini kazandı.

İddiaya göre; Mustafa G. ile samimiyeti ilerleten ve evlilik hazırlıklarına başlayan E. Akaltın, araba almak istediğini belirterek nişanlanma arifesine geldiği şahıstan yardım istedi. Elinde çok iyi bir araba olduğunu belirten Mustafa G., banka havalesi ile kendisine para göndermesi halinde bu aracı hemen alabileceklerini belirtti. Müstakbel nişanlısına güvenerek bankadan kredi çeken ve havale ile toplamda 69 bin TL gönderen E. Akaltın, satış için notere ne zaman gelmesi gerektiğini sordu ancak beklemediği bir yanıt aldı.

Büyük Alanya’ya başından geçenleri anlatan E. Akaltın, “Satın alacağımız araçta sıkıntı çıktığını, Alanya Sanayi Sitesi’ne götürdüğünü, bunun için biraz daha para göndermem gerektiğini söyledi. Satış olmayacaksa paramın iadesini istedim, harcadığını söyledi, bir süre sonra da beni her yerden engelledi. Ailesine ulaştım, annesi, arsalarının satılacağını ve paramı vereceklerini söyledi, babası ise ‘Benim oğlumun hastalığı bu. Çok kişiye böyle yaptı. Tedavi ettireceğiz’ dedi” diye konuştu.

Alanya’da tanınmış bir aileye mensup olduğunu söylediği Mustafa G.’nin Alanya’da birçok kişiden değişik miktarlarda para alarak sırra kadem bastığını, Alanya Sanayi Sitesi’nde de en az 10 esnafı benzer yöntemlerle kandırıp para aldığını söyleyen, Mahmutlar Mahallesi’nde gayrimenkul işi yapan Ö. Karataş ise, “Kendisiyle bir arkadaş ortamında tanıştık. Soyadından dolayı güven verdi ama benim bile paramı çarptı. Ben arkadaşlığımı bitirdim ama canı yanan çok insan var. Evlenme vaadiyle 69 bin TL’sini alıp geri vermediği E. Akaltın dava açtı. Ben ve birçok kişi bu davada tanık olacağız. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın” dedi.

Öte yandan E. Akaltın’ın açtığı dava için Mustafa G.’nin ifadesine başvurmak isteyen Alanya Emniyet Müdürlüğü’nün, şahsı sabit ikameti olmadığı için ifadeye çağıramadığı ve arama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Alanya’da akrabalarının ticaretteki güvenilir soyadını kullanarak birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Mustafa G.’nin her yerde arandığı ve açılan davaya birçok kişinin tanık ve mağdur sıfatıyla katılacağı da gelen haberler arasında.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.