DOLAR 32,5085 0.02%
EURO 34,9014 -0.39%
ALTIN 2.493,040,36
BITCOIN 20775810,64%
Antalya
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki eğitimci gazlı içecek firmasını icraya vermeye hazırlanıyor!

Alanya’daki eğitimci gazlı içecek firmasını icraya vermeye hazırlanıyor!

ABONE OL
14:01 - 15 Kasım 2021 14:01
Alanya’daki eğitimci gazlı içecek firmasını icraya vermeye hazırlanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER: YASEMİN KAYA

Alanya’da yaşayan 57 yaşındaki öğretmen Erol Yıldırım, gazlı içecek firmasını icraya vermeye hazırlanıyor. Şişelerin kapağından çıkan 9 TL’lik promosyon ürününü bir türlü alamayan Yıldırım, son çare olarak icra yoluna gideceğini açıkladı.
Bir marketten gazlı içecek alan ve şişenin kapağındaki promosyondan hediye kazandığını gören Yıldırım, önce market ve bakkallara gitti, ancak hediyeyi alamadı. Dağıtıcı firmadan da olumsuz yanıt alınca şirketin müşteri hizmetleri ile iletişim kuran Yıldırım, yine bir çözüm bulamayınca Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Yıldırım, hakem heyetinden kendisi lehinde karar çıkınca firmanın WhatsApp hattı aracılığıyla yetkilerle görüştü. Bütün bu süreçte kendisinin oyalandığını söyleyen Yıldırım, ‘bilinçli tüketici’ adına firmayı icraya vereceğini açıkladı. Yıldırım, “Kaç gündür 9 liranın neyini inceliyorlar. Ortadaki 9 lira ile ben zengin olacak değilim. Ama bunların yaptığı çok ayıp. Bir kişi olarak düşük bir meblağ ama ülke çapında düşündüğümüz zaman bunlar milyarlar kazanıyorlar. Vermeyeceklerse neden promosyon yapıyorlar. Bu resmen tüketici ile alay etmek. Bunu sonuna kadar kovalayacağım” dedi.

Erol Yıldırım, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

İçecek firmalarının kapak promosyonları oluyor. Bu firmanın da var. Kapakta hediyeler var belli. Bu hediyeler çıktığı zaman belli bir süre zarfında almak durumundasınız. Satın aldığımız market ve bakkallara başvurduğumuz zaman adamlar vermiyorlar. Kendilerinin de zorluk yaşadıklarını ve alamadıklarını söylüyorlar. Ben dağıtıcı firmayı aradım. Onlar da elinden bir şey gelmediğini söylediler. Yukarı ile görüşün dediler. Firmayı arayıp müşteri hizmetlerine durumu anlattım. Onlar da oradan buradan su getirdiler. Ben de tuttum tüketici haklarına başvurdum. Bir zaman sonra benim lehimde bir karar çıktı. 9 TL’lik bir kapak promosyonu vardı. Bunun ödenmesi şeklinde bir karar çıktı. Ben bu kararı yeniden bildirdim. Bir müddet ses çıkmayınca firmanın WhatsApp hattından yetkilerle görüştük. Bana kararı fotoğraflayıp atın dediler. Yine de hala bir ses yok. Bana gönderdikleri cevap da ‘Durumu inceleyeceğiz, sizi arayacağız’. Yani kaç gündür 9 liranın neyini inceliyorsunuz. Hala ses seda yok. Ben de tatilden faydalanarak bu işleri bitirmek istedim. Bu hafta içinde icraya vermeyi düşünüyorum. Bütün çabam bilinçli tüketici olmak adına. Yani ortadaki 9 lira ile ben zengin olacak değilim. Ama bunların yaptığı çok ayıp. Bizler için ufak bir meblağ ama bütün ülke çapında düşündüğümüz zaman bunlar milyarlar kazanıyorlar. Bir işi yapıyorsanız yerine getirin, yapmayacaksanız niye promosyon yapıyorsunuz? Bu resmen tüketici ile alay etmek. Bunu sonuna kadar kovalayacağım. Zaten bu tür içecekleri sağlık açısından almamak lazım. Ama bizim çocuklar yemeğin yanında canları çekti ve aldılar. Kapaklarda da promosyon olunca süresi dahilinde biz de tabii hakkımızı aradık. Bundan sonra almam. Ama süreç sonunda hakkımı alacağıma inanıyorum. Tüketici Hakem Heyeti kararı verdi. Bu kararla icraya başvurduğum zaman mutlaka sonuç çıkacaktır. Olmayacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.