DOLAR 32,5306 -0.06%
EURO 34,8702 -0.04%
ALTIN 2.434,870,21
BITCOIN 21723700,20%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki ekmek kavgasının kazananı kim?

Alanya’daki ekmek kavgasının kazananı kim?

ABONE OL
11:55 - 13 Ekim 2022 11:55
Alanya’daki ekmek kavgasının kazananı kim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya kamuoyu geçtiğimiz günlerde Alanya’da pek de alışık olmadığımız bir ekmek kavgasına şahit oldu.

Olayın alışık olunmayan yönü, kavganın; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’in arasında geçmesiydi.

Kavga; ekmek fiyatını belirlemekle görevli Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin oluşturduğu komisyonun aldığı 210 gr ekmeğin il genelinde olduğu gibi Alanya’da da 5 TL’ye satılması kararı sonrası çıktı.

Başkan Yücel bir yandan alınan kararda bir dahli olmamasına rağmen Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir’i kast eden suçlayıcı ifadeleri ile “Halkın ekmeği ile oynatmayacağını” ifade ederken, bir yandan da Halk Ekmek fiyatlarını indirerek halkın yanında olacaklarını dile getirmişti.

Kavganın fitilini ateşleyen bu açıklamanın ardından Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir de Başkan Yücel’in ekmek kutsalı üzerinden siyasi şov yaptığını ileri sürerek; “Vatandaşların mağduriyetlerini gidermekle görevli Alanya Belediye Başkanı’ndan ekmek fiyatları yerine artan kira fiyatları, bitmeyen yatırımlar, çözülemeyen problemler gibi kendisini daha fazla ilgilendiren konularda da açıklamalar yapmasını ve çözümler üretmesini beklerdik. Bu konunun basına demeç vererek değil ortak akılla, samimiyet içinde masada oturarak çözülmesi gerektiğine inanıyoruz ve halkımızın anlayışına sığınıyoruz” demişti.

Şimdiye kadar ekmek fiyatlarına hiç müdahale etmeyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in bu kez neden böyle bir ani ve sert çıkış yapma gereği duyduğu ise merak konusu oldu.

Tüm bunlar yaşanırken ekmek yeniden Alanya dahil Antalya ili sınırları içerisinde 5 TL’ye satılmaya başlandı.

Antalya’da toplanan komisyon üyelerinin bu yöndeki ortak kararı ve Alanya Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Cumhur İttifakı’na mensup Bakanlık tarafından da onaylanan karar Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı’na ulaştı.

Şimdi gözler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çevrildi. Başkan Yücel’in söz verdiği gibi Halk Ekmek fiyatında indirime gitmesi, halka ucuz ekmek temin etmesini sağlaması bekleniyor.

Yaşananlar sonrası Alanya kamuoyunun yorumu ise, “Suni ekmek kavgasının galibi şimdilik Nuri Demir oldu” şeklinde.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.