DOLAR 32,3344 0.25%
EURO 35,0517 -0.24%
ALTIN 2.284,010,29
BITCOIN 22801091,00%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki engelli bireylerin yakınlarına destek

Alanya’daki engelli bireylerin yakınlarına destek

ABONE OL
13:01 - 17 Şubat 2022 13:01
Alanya’daki engelli bireylerin yakınlarına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli yakınına sahip ailelere grup eğitimleri ile hem moral veriyor hem de destek sağlıyor.
Bünyesinde çocuk gelişimi uzmanı, el sanatları öğretmeni, fizyoterapist ve psikolog gibi hizmetler bulunan Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli yakınına sahip ailelere grup eğitimleri ile psikolojik destek sağlıyor. Engelli bireye sahip olmanın zorluklarından, baş etme yöntemlerine, gelecek kaygısından kurtulmaya ve özgüven aşılamaya kadar pek çok konunun ele alındığı eğitimlerle engelli birey yakınlarına destek olunuyor.

“REHABİLİTASYON DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Psikologlar eşliğinde gerçekleşen grup eğitimleri, küçük gruplar halinde 8 oturumda gerçekleşiyor. Talebe göre oturum sayısının arttırılabileceğini belirten Alanya Belediyesi Aile ve Kadın Destek Merkezi Sorumlusu Psikolog Esra Yemez, “Alanya Belediyesi olarak engelli bireylerin toplumsal hayata katılmaları ve ailelerin rehabilitasyonu adına çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde küçük gruplarla aileleri dâhil ederek daha büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“SORUNLARI KISA SÜREDE ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Grup eğitimleriyle aileleri ortak bir paydada buluşturmayı ve hızlı bir iyileşme süreci elde etmeyi planladıklarını belirten Yemez, “Bu sayede engelli bireye sahip olan ailelerimiz yaşadıkları problemleri çözüm noktasını uzman personellerimiz eşliğinde birbirine yakın olan diğer aile gruplarıyla paylaşarak iyileşme sürecine daha çabuk geçmelerini hedefliyoruz. Çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Biz istiyoruz ki herkes bu zincirin halkasına dâhil olsun ve engelsiz bir kent oluşturalım. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

“AİLELER SORUNLARINI BURADA PAYLAŞARAK AŞIYOR”

Eğitime katılan Şerife Bayraktar, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Alanya Belediyesi’nin rehabilitasyon konusunda kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Bayraktar, “Böyle bir projenin içerisinde olduğum için çok mutluyum. Keşke daha önce haberim olsaydı. Mutluluğumu tarif bile edemiyorum. Buradaki herkese teşekkür ediyorum. Kendi içinde bulunduğum sıkıntıyı anlatabiliyorum, çocuğumun otistik sorunu var. Aynı sıkıntıyı yaşayan insanlarla birlikte olduğum için mutluyum. Sorunu olan herkesi buraya davet ediyorum. Daha çok kitleye ulaşalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YALNIZ OLMADIĞIMIZI GÖRDÜK”

Nuriye Tiryaki ise “Ben bugüne kadar yalnız olduğumu düşünüyordum ama burada arkadaşlarla hep birlikte olunca sıkıntılarımızın aynı olduğunu gördüm. Birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz biraz da teselli buluyoruz. Buraya gelmek o yüzden beni çok rahatlattı. O yüzden bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyor, herkesi buraya davet ediyorum, gelin siz de rahatlayın” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.