DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BITCOIN 20703354,15%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ESNAF BAYRAM SONRASINDA DA UMDUĞUNU BULAMADI

ALANYA’DAKİ ESNAF BAYRAM SONRASINDA DA UMDUĞUNU BULAMADI

ABONE OL
14:28 - 17 Mayıs 2021 14:28
ALANYA’DAKİ ESNAF BAYRAM SONRASINDA DA UMDUĞUNU BULAMADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’daki Oda başkanları İçişleri Bakanlığınca bu sabah açıklanan tam kapanma sonrası normalleşme süreci için uygulanacak olan kuralların küçük esnafı olumsuz etkilediğini belirterek yeni kurallar için açıklamada bulundular.

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Nerde o eski bayram derler ya. Aynen böyle bir bayram geçirdik. Birçok işletme kapalıydı ama bizim esnafımız 10.00-17.00 saatleri arasında açıktı. Bu yeterli değildi. 17 günlük tam kapanma söz konusu oldu. Bunun da ceremesini esnaf çekti. 17 gün boyunca esnaf gerçekten çok zorlandı. Bu 17 günün sonunda herkesin ödemeleri var. Çekler, senetler ötelendi denildi ama özel bankalarda bu kapanma içerisinde birçok senetler protesto edildi. Protesto masrafına kadar da para aldıklarını duyduk. Özel bankalardan bu denli şikayetler aldık. Bu süre içerisinde devletin para alacağı her yer açıktı ama esnafın para kazanabileceği her yer kapalıydı. Bu nedenle kapanmayı çok tasvip edemedik. Madem kapanma olacaktı bize hibe şeklinde destekler verilmeliydi. Esnaf çok zor durumda. Bakkallardan 490 liralık tekel vize işlemini yaptıramayacaklarına dair telefonlar alıyorum. Esnaf tekel ruhsatını iptal ederse sonumuz ne olur diye bunun hesabını yapmaya başladı. Bu nedenle beşinci ayın sonuna kadar uzatılan tekel ruhsatlarının 3 ay daha uzatılması için TAPDK Başkanlığı’na başvurumuzu yapıyoruz. Akabinde de devletimizden mutlaka gerek faizli gerek faizsiz, uzun vadeli destek bekliyoruz. Hibe şeklinde olursa çok daha iyi olur” dedi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir de, “Bayramda sokağa çıkma yasağı olduğu için buruk geçti. Esnafımız yararlanamadı. Para kazanan esnafımız olamadı. Bazı tatlıcılar, fırıncılar, yufkacılar gibi meslekler açıldı ama berberler, kuaförler, butikler maalesef bayramı harçlıksız geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla beraber bize bağlı olan 5-6 çeşit esnaf haricindekiler normalleşerek açıldılar. Devletimiz basit usuldeki esnafımıza kira yardımı ile destekler yollayacak. Gerçek usulde olan mağdur esnafımıza maalesef daha bir şey çıkmadı. Devletimizden bu esnafa da bir şeyler verilmesini talep ediyoruz. Antalya Havalimanı’na turistlerin indiğini gördük. Gazipaşa’ya inecek. Vakalar da azalıyor. Turistler de geliyor. Bir nebze de olsa esnafımız biraz rahatlama dönemine girecek diye düşünüyoruz ama bu biraz zaman alacak” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.