DOLAR 32,6087 0.38%
EURO 34,7720 0.03%
ALTIN 2.496,520,50
BITCOIN 20223970,90%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ESNAF İSYANDA

ALANYA’DAKİ ESNAF İSYANDA

ABONE OL
13:34 - 2 Şubat 2021 13:34
ALANYA’DAKİ ESNAF İSYANDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, restoranlarda 2 kişinin oturmasının hiçbir sakıncası olmadığını düşündüklerini belirterek bir an önce açılması için bir takvim açıklanmasını talep etti.

Esnafın beklenti, içerisine girdiğini ancak kabine toplantısında kafe, restoran, lokantalar ile ilgili herhangi bir açıklama çıkmadığını dile getiren Değirmenci, “Esnafımızın çok sıkıntıda olduğunu artık izah etmekte zorlanıyorum” dedi.
Pandeminin başından beri 2 kez restoran, kafe ve lokantaların kapandığını hatırlatan Değirmenci, “Bu kapanmanın ardından pandemi sayısındaki yükseliş bizi bu tedbirleri almaya zorladı. Bütün esnaf arkadaşlarımız olarak yine her türlü şartta zorlamaya rağmen bu tedbirlere karşı saygı gösterdik. Şimdiye kadar da dayandık ancak daha önce ertelenen SGK primleri, vergilerin ödemeleri ekim, kasım aylarına denk gelmişti. Bütün bu zorlamalara rağmen ayakta kalmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi esnafımızın derdini ve sıkıntılarını her platformda anlatmaya gayret ediyoruz. Daha önce Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya bütün bilgileri aktardık. Yine vergi dairesi başkanımıza da aktardık. Antalya’daki toplantıda milletvekillerinin hepsi oradaydı. Onlara da aktardık. Günlük tüm sosyal medyadan ve basın aracılığıyla tüm derdimizi anlatmaya gayret ediyoruz. Bundan 2 hafta önce de Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı. Lokanta, restoran ve kafelerin durumlarını pazartesi günü kabine toplantısında ele alacağını müjdelemişti. Biz de bu müjdeyi sosyal medyadan arkadaşlarımızla paylaştık. O kabine toplantısı ertelendi. Dün akşam kabine toplantısı yapıldı. Televizyonlardaki altyazılarla restoranlar ve kafeler açılacak mı tarzında algı oluşturuldu. Bu beklentinin karşılığında bizim esnafımız da haklı olarak beklenti içine girdi. Ancak akşam tekrar yapılan toplantı sonrasında kafe, restoran, lokantalar ile ilgili herhangi bir açıklama çıkmadı. Almış olduğum telefonlarla da esnafımızın çok sıkıntıda olduğunu artık izah etmekte zorlanıyorum. Ülkemizdeki gerçekleşen birçok mevzu ile ilgili de insanlara pandemi sürecini de anlatmakta zorlanıyorum. O yüzden bizim arzumuz bir an evvel bir takvimin açıklanması ve bu takvim üzerinde en azından esnafımızın beklentisini ortalamaya göre karşılanmaya çalışılmalı. Biz bir takvim açıklayamazsak sıkıntı oluyor. O yüzden daha önce de belirtmiştik restoran ve kafelerin HES kodu uygulamasıyla pandemi süreci boyunca her masada en az 2 kişi olacak şekilde açılmasını istiyoruz. Daha önce defalarca söyledik. Bugün pek çok alışveriş merkezinin açık olduğu, birçok bakkal ve marketin akşamları kapanış saatinin 20.00 olduğunu, berberlerin yakın temasla müşterilerini tıraş ettikleri bir dönemde lokanta ve restoranlarda 2 kişi oturmasının hiçbir sakıncası olmadığını düşünüyoruz. O yüzden bir an önce açılması için de bir takvim açıklamasını rica ve talep ediyoruz” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.