DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2073557-2,30%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ESNAFA DEMİR’DEN TAM DESTEK

ALANYA’DAKİ ESNAFA DEMİR’DEN TAM DESTEK

ABONE OL
14:47 - 9 Şubat 2021 14:47
ALANYA’DAKİ ESNAFA DEMİR’DEN TAM DESTEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, AVM’lerde kalabalık olabiliyorsa kahvehaneler, hamamlar ve futbol sahalarının açılması gerektiğini söyledi.

Esnafın WatsApp grubu kurarak hükümetten izin çıkmaması durumunda dükkanlarını açma kararı aldığını belirten Demir, “Esnaf maddi yönden çok sıkıntıda olduğunu söylüyor. Biz de esnafa sabır diliyoruz. Esnafımız bu zamana kadar hiç devletine başkaldırmadı. Her zaman devletinin yanında oldu. Esnafımızın evine ekmek götürebilmesi için hükümetimiz de yanında duracaktır diye düşünüyorum. Biz üst makamlara bildirdik. İnşallah hükümetle esnafı karşı karşıya koymazlar. Bilim Kurulu’ndaki profesörler hepimizden daha iyi bilir ama pandemi azalmakta. Hükümetimiz en iyisini yapıyor. İnşallah 20 güne kadar ne değişir gün be gün sayı azalır. Bütün ülkeler Türkiye’ye gelmek için can atıyor. Bazı ülkelerde pandemiden dolayı alınan yasak kararları kalktı. Bazı ülkelerde de halk isyan etti ama Türkiye’de böyle bir şey yok. Böyle bir şey yaşanmasını da istemiyoruz. İnşallah esnafın dediği olur. Bir an önce inşallah esnaf zor duruma düşmeden hükümetimiz karar alır. Büyüklerimizden bu kararı almalarını bekliyoruz” dedi.

Alışveriş merkezlerine HES koduyla giriş yapılabildiğini, esnafın da bu yönde beklentisi olduğu sorulan Demir, “Bizler de bunu savunuyoruz. Bir alıveriş merkezinde maske olsa mesafe yok. Mesafe olsa hijyen yok. Bize bağlı olan tüm esnafta maske ve hijyen için gerekli olanları masanın üzerine koyduruyoruz. Gerekli önlemleri de aldırıyoruz. Şu anda esnafımızda böyle bir sıkıntı yok. Esnafımız alışveriş merkezlerinden daha güvenli. Onun için yerli esnafımızı tercih etsinler. Orada hastalığın çok daha çok bulaşacağını savunuyoruz. Şu parti şöyle kongre yaptı, bu parti böyle kongre yaptı. Onlara biz karışamayız. Muhakkak hijyenikti. Görmedik. Yanında değiliz ama kalabalık o kadar olabiliyorsa, AVM’lerde de olabiliyorsa, kahvehanelerimiz, hamamlarımız, futbol sahalarımızın açılması lazım. Çünkü bu esnaf bir yıldır kapalı. Ölüm hak. Bir yerde açmamız lazım. Hükümetimizden de bunu bekliyoruz” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.