DOLAR 32,3490 0.29%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.309,811,43
BITCOIN 22898213,11%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ GALERİCİLER NE OLACAK?

ALANYA’DAKİ GALERİCİLER NE OLACAK?

ABONE OL
11:26 - 29 Haziran 2020 11:26
ALANYA’DAKİ GALERİCİLER NE OLACAK?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Oto galericilerin Alanya Sebze ve Meyve Hali’ne talip olmasına CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Belediyelerin tasarrufu yok” dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 14’ncü Komite Başkanı Ahmet Sünbül, geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak Alanya Sebze ve Meyve Hali’ne talip olduklarını dile getirmişti. Oto galerilerin apartman altlarında olmasının yasaklanması nedeniyle hal taşındıktan sonra oraya Galericiler Sitesi yapma düşünceleri olduğunu ifade eden Sünbül, konuyla ilgili olarak Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile görüşeceklerini ifade etmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Erkan Demirci, konuyla ilgili, “Hal arazisinin kullanım alanının tamamının şahıslara ait olduğunun altını çizen Demirci, “Alanya Sebze ve Meyve Hali’nin yollar dışında kalan alanının tamamı şahıs arazisi durumunda. Yollar belediyeye ait arazilerden terk edilmiş durumda. Yani hal taşındıktan sonra belediyelerin arazi için bir tasarrufu kalmıyor. Galericiler Sitesi yapılabilmesi için şahıslar ile anlaşılması gerekiyor” dedi.

Arazi sahipleri ile anlaşıldığı zaman da imar değişikliği gerektiğini belirten Demirci, “Halin olduğu bölge imar planında Sebze ve Meyve Hali olarak görünüyor. Yani arazi sahipleri ile anlaşıldıktan sonra imar değişikliği gerekiyor. Bölgenin Galericiler Sitesi olması ile ilgili tasarının hem Alanya Belediyesi hem de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Demirci ayrıca, halin taşınmayacağı ile ilgili iddialara da “Türkler Mahallesi’ndeki yeni hal inşaatı devam ediyor. Kesinlikle Alanya Sebze ve Meyve Hal’i taşınacak. Şu an bunun ilgili olumsuz bir durum yok” diyerek cevap verdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.