DOLAR 32,5200 0.19%
EURO 34,5703 0.05%
ALTIN 2.492,180,25
BITCOIN 20728420,95%
Antalya
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki kuyumcular hakkında şok iddia!

Alanya’daki kuyumcular hakkında şok iddia!

ABONE OL
09:35 - 6 Temmuz 2022 09:35
Alanya’daki kuyumcular hakkında şok iddia!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / YASEMİN KAYA

Son günlerde Alanya’daki yerliye hitap eden, çoğunluğu 25 Metrelik Yol üzerinde faaliyet gösteren kuyumculara altın almak için giden vatandaşlar kuyumculardan aldığı yanıtla şoka döndü. Gram ve çeyrek almak isteyen vatandaşlar, kuyumculardan “Satmıyoruz” yanıtını aldı.

Altın ve döviz kurundaki istikrarsızlık devam ediyor. 6 Temmuz itibariyle Dolar 17,10’u görürken, Alanya’daki bazı kuyumcular, gram ve çeyrek altın satışını durdurdu.

Altın ve döviz kurlarındaki istikrarsızlık hafta başından itibaren ülke genelinde pek çok kuyumcu, kredi kartı ya da banka kartı ile altın almak isteyen müşterilerine satış yapamadıklarını belirttiler.

Kart ile satış yapmak istemeyen kuyumcular, bankalara pos komisyonu ödediklerini ve üstüne de satış sonrası kazandıkları parayı bir ay bankada bekletmek zorunda kaldıklarını bu yüzden zarar ettiklerini ifade ediyor.

Düğün sezonun gelmesi ile altın alış satışları da artmaya başladı. Ancak artan kur vatandaşları mutsuz ederken bir darbe de kuyumculardan geldi. Kredi veya banka kartı ile çeyrek ya da gram altın almak isteyen vatandaşlar elleri boş geri döndü. Banka komisyonlarının arttığını ifade eden kuyumcular, tüm dünyada altın yükselirken zarar ettiklerini bu yüzden satış yapamayacaklarını ifade ediyor.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.