DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BITCOIN 22834881,06%
Antalya
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARI İSYAN ETTİ

ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARI İSYAN ETTİ

ABONE OL
16:17 - 30 Mart 2021 16:17
ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARI İSYAN ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’daki oda başkanları son kabine toplantısı sonrası ilçede cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması ve esnaf yönelik sınırlamaları değerlendirdi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, insanların duyarsız davranmasını eleştirerek, kurallara uymayanlara uygulanan cezai işlemden elde edilen paranın esnafa ödenmesini istedi. Esnafın kurallara uyduğunu kaymakamlık, belediye, jandarma ve polis tarafından denetimler yapıldığını dile getiren Demir,  “Kaymakamlık makamındaki toplantıdan sonra biz de denetlemeye katıldık. Bizler de üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Gezmiş olduğum hiçbir esnafın dükkanında sıkıntı yaşamadım. Hepsi kurallara uyuyor vaziyette ama maalesef bizlerin, kaymakamlığımızın, belediye başkanımızın, devlet büyüklerimizin uyarmasına rağmen uyarılar hiçbir işe yaramadı. Halkımız çok sorumsuz. Türk milleti olarak çok sorumsuzuz. Kendimizi düşünmediğimiz gibi başka insanları da düşünmüyoruz. Yasaklarda bile herkes sokaklarda. Hükümetimiz artık halka gereken cezayı yazmalı, iltimas geçilmemeli. Hakikaten belgesi olup da dışarı çıkan, bağına, bahçesine gidenlere bir şey diyemeyiz. Çünkü üretimin devam etmesi gerekiyor ama işi gücü olmayıp, evde canı sıkılıp da sokağa çıkan, denize giden maskeyi ve mesafeyi hiçe sayan çok vatandaş var. Mesela dün çarşı merkezinde esnaf gezisinde müzikli bir yer gördüm. İnsanlar üst üste oturuyordu. Böyle bir şey kabul edilemez. Hemen cezai işlem uygulandı ve gereken yapıldı. Burada halk kendi kendini, ailesini, çalışma arkadaşlarını, Alanya’mızı, Türkiye’mizi düşünmeli. Türkiye’nin her yerinde maalesef böyle bir düşünce yok. Herkes kendi işinin görüldüğüne bakıyor. Bunun zararı bize de oldu. En büyük zararı gören de bizim esnaflarımız. Cumartesi günü tekrar kapama geldi, saatler değişti. Yazıktır bu esnafa. Zaten bir yılı aşkın süredir esnaf zor durumda. Neden insanlar bu kadar duyarsız davranıyor? Neden esnafı perişan ediyor? O zaman halk esnafın zararını ödemeli. Gezene cezai işlem uygulanmalı. O kesilen ceza da esnafa ödenmeli. En azından esnaf dükkanını kapattığında onların zararı karşılanabilsin. Esnafın 2 gün dükkan kapatması demek hafta içi kazandığının yok olması, zarar etmesi demek. Halkımıza sesleniyorum, herkes sorumluluğunu bilsin. Maskesini taksın, mesafesini korusun. Vatandaşa defalarca evde kal çağrısı yaptık. Hepimiz birbirimizin ipini çektik. En büyük zararı gören esnaf. Esnaf odası başkanı olarak çok üzülüyorum. Buradan tekrar tekrar uyarıyoruz. Böyle giderse sezon da turistte gelmeyecek olan yine esnafa olacak” dedi.

1 Mart itibariyle yeni normalleşme sürecinde lokanta, restoran, kafe gibi işletmelerin yüzde 50 kapasiteyle iş yerlerine müşteri kabul etmeye başladığını ancak gelinen noktada vaka artışları sebebiyle yeniden kısıtlamaya gidildiğini aktaran Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci de, “Bu süreçte oda olarak esnafımızı ziyaret ederek onları bilgilendirerek uyardık. Bu ziyaretlerimizi de sosyal medya üzerinden paylaşarak topluma belirli mesajlar vermeye çalıştık. Ancak bugün gelmiş olduğumuz noktada yine maalesef bedelini biz ödüyoruz. O yüzden üzgünüz restoran, kafe ve lokantacı arkadaşlarımız üçüncü kez kapanma olayı yaşıyor. O yüzden onlar da çok zor bir süreçten geçiyor. Alanya’da yine cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu dönem içerisinde eskiden olduğu gibi lokantacılar yeniden paket servisi olarak hizmet etmeye devam edecek. Ramazan-ı şerife kadar bu şekilde devam edecek. Ramazan’da da sadece paket servis olmak üzere açık kalınacak. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi sadece Ramazan’da böyle bir uygulama yapılacak. İnşallah Ramazan’dan sonra bayram arifesinde daha güzel günleri hep beraber yaşarız. Sadece restoran, lokanta ve kafelerin kapanması yeterli değil. Bugün toplu ulaşım araçlarının yüzde 100 kapasite ile çalışmalarına devam etmesi ve pek çok konuda başka tedbirlerin alınmaması pandemide etken olacaktır. O yüzden sadece bizim kapamamızla umarım sorun çözülür. Yine esnafımıza bu süreç içerisinde nisan ve mayıs aylarında SGK prim desteklerinin devletimiz tarafından karşılanacağı söylendi. Bunu defalarca getirmiştik. Üzerimizdeki en büyük yüklerden biri de SGK primleri. Daha önce 6 ay süreyle sadece genel sağlık giderlerini biz ödeyelim, diğerleri ödemeyelim diye bir teklif sunmuştuk. Nisan ve mayıs aylarında böyle bir destek verilecek. Yine bu destekten faydalanan arkadaşlarımıza personel başına bin 500 lira ödeme yapılacak fakat şartlar henüz belirlenmedi. Önümüzdeki günlerde belli olduğunda esnafla paylaşacağız. Bir kez daha elimizi taşın altına koyacağız. İnşallah bu son olur. Pandemi de bayram sonunda inşallah sonlanır” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.