DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077968-1,31%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARINDAN ORTAK ÇAĞRI!

ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARINDAN ORTAK ÇAĞRI!

ABONE OL
17:55 - 1 Haziran 2021 17:55
ALANYA’DAKİ ODA BAŞKANLARINDAN ORTAK ÇAĞRI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Kabine Toplantısı kararlarını değerlendiren Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, esnafın saat 21.00’de kapatması kararı ile ilgili müracaatta bulunacaklarını söyledi. Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir ise, “Artık tahammülümüz kalmadı. Hiçbir esnafın dayanacak gücü kalmadı” diye konuştu.
Önceki gün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında 1 Haziran itibarıyla restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerlerinin 07.00 ile 21.00 saatleri arasında masaya servis yapılabilecekleri ve saat 24.00’e kadar da paket servisini sürdürebileceği duyurulmuştu. Yine bu işletmelerin sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verecekleri açıklanmıştı. Kararı değerlendiren Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecini beklemiş olduklarını söyledi. Değirmenci, “Mart ayından bu yana esnaf kapalı. Sadece paket servis olarak hizmet veriyordu. Genelge gereği sabah saat 07.00’den 21.00’a kadar masaya müşteri alabilecekler. Açık alanlarda 3 kişi ile sınırlı, kapalı alanlarda iç mekanlarda aynı anda 2 kişi ile sınırlı olmak üzere müşteri alabilecekler” dedi.

“KAPANMA SAATİ İÇİN MÜRACAATTA BULUNACAĞIZ”

Kabine Toplantısı’nda alınan kararlardan memnun olduklarını ancak sıkıntılı olan saat 21.00’deki kapanma saati ile ilgili müracaatta bulunacaklarını açıklayan Değirmenci, “Turizm hareketliliğinin başladığı bir dönemde saat 20.00’de ancak akşam oluyor zaten. Bu yüzden otelde Her Şey Dahil konaklayan turistler eğer otel yemekleri o akşam için hoşuna gitmezse, ancak saat 20.00 gibi otelden çıkıyor. 20.30 gibi restorana ulaştıkları zaman o insanları 21.00’de kaldırmak zor olacaktır. O yüzden bu saat uygulamasını ilk 15 gün için saat 22.00, daha sonraki günler için 24.00 olarak bekliyorduk. Şu anki tedbirler gereği saat 21.00 olarak açıklandı ancak alınan karar turizm bölgeleri için umarım tekrar gözden geçirilir” diye konuştu.

“SADECE BİR ÜLKEYE BAĞLI OLMAK SIKINTI”

Rusya’da uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatılmasına da değinen Değirmenci, “Özellikle Alanya Rus turiste biraz daha bağımlı. Sadece bir ülkenin kaynaklarına bağlı olmamızın sıkıntı olduğunu daha da iyi gözlemliyoruz. O yüzden bizim yeni ülkeleri tekrar tanıtımlarla aktif hale getirip ülkemizi birçok ülkeyle turizm manasında hazırlamamız gerektiğini görüyoruz. Yine Ukrayna’dan gelen turistler var. Almanya’dan da iyi haberler geliyor inşallah. Rusya’nın da uçak olarak yolların açılmasını ve haziran sonu itibariyle ekime kadar iyi bir sezonu hep beraber götürürüz diye düşünüyoruz. Vaka sayısının Çeşme’de sıfırlandığını gördük. Alanya’da da aldığımız habere göre vaka sayısının 10’a düştüğünü görüyoruz. Umarım bu süreci iyi bu şekilde atlatırız. Herkes bize güvensin. Tüm esnaf arkadaşlarımızla sezona hazırız” ifadelerini kullandı.

“KAPAMA KARARI ÇIKARSA ZARAR EDERİZ”

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de, kapalı olan esnaf gruplarından hamam ve spaların kısa zamanda açılmasını talep ettiklerini söyledi. Demir, “20 aydır kapalı olan esnaflarımız var. Pandemiden de etkilenmeyen esnaf grubu kalmadı. Önümüzdeki aylarda vaka sayısı ve ölümler artarsa kısıtlamalar devam eder. Alanya esnafının hijyen kurallarına rehavete kapılmadan uymalarını istiyoruz. Çünkü zarar kendimize olur. Kapama kararları çıkarsa yine kendimiz zarar ederiz. Artık tahammülümüz kalmadı. Hiçbir esnafın dayanacak gücü kalmadı. Sosyal mesafeye hijyen kurallarına mutlaka uyulsun. Tekrar kapanma gelirse buna hiçbir esnaf dayanamaz” dedi.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.