DOLAR 32,4357 0.06%
EURO 34,4556 -0.13%
ALTIN 2.488,680,23
BITCOIN 2031846-3,82%
Antalya
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAKİ ÜNLÜ OTELİN SAHİBİ ÖLDÜ

ALANYA’DAKİ ÜNLÜ OTELİN SAHİBİ ÖLDÜ

ABONE OL
13:20 - 14 Nisan 2020 13:20
ALANYA’DAKİ ÜNLÜ OTELİN SAHİBİ ÖLDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın Avsallar Mahallesi’nde bulunan Özkaymak Otel’in sahibi Rahim Özkaymak hayatını kaybetti. Özkaymak şirketler grubunun kurucusu Rahim Özkaymak bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini kapadı. Turizmden ulaşıma, enerjiden petrole, otomotiv, sigorta ve medya alanında birçok şirketin kurucusu olan işadamı, Konya’nın da köklü ailelerindendi. 83 yaşında aramızdan ayrılan işadamı bugün ikindi namazı sonrası Şehitlik Namazgahında kılınacak cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hastaneden yapılan açıklamada Rahim Özkaymak’ın ölümünün normal ölüm olduğu bildirildi.

Rahim Özkaymak kimdir?

1937 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. 38 model Opel marka kamyon ile nakliyecilik yapan babası Mevlüt Özkaymak’ın vefatı üzerine tahsilini yarım bırakan Rahim Özkaymak, 1952 yılında karasörcülük mesleğine ve iş hayatına başlamış oldu. Müteşebbis olarak devletine ve milletine hizmet vermek üzere genç yaşta sanayi ve ticaret hayatına karasörcülükle başlayan Özkaymak, 1960 yılında projesi ve imalatı tamamen kendisine ait otobüslerle Konya’dan İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’e yolcu taşımacılığına başladı.

Günün koşullarına göre teknolojiye ayak uyduran Rahim Özkaymak, 1962 yılında Türkiye’de ilk defa çelik karasör ve yatar koltuklu otobüs imalatı mimarı olma unvanına da sahiptir. 1972 yılında bir dönem Konya Ticaret Odası Meclis Üyeliğinde bulunan Rahim Özkaymak, 1973 yılında da Konya Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlenmiş; 1978 yılında seçildiği Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da 1995 yılının sonuna kadar aralıksız bir şekilde sürdürmüştür. Başkanlığı döneminde Konya’ya ve Konyalı işadamlarına sayısız hizmet getiren ve bir dönem TOBB yönetiminde görev alarak, ülkemiz iş dünyasına hizmet eden Rahim Özkaymak, Türkiye’nin en aktif Ticaret Odası ve en modern hizmet binasının yapımının yanı sıra, Alman teknolojisini Türkiye ekonomisi ve Konya sanayisine kazandırmak için Dortmund Meslek Odası ile müşterek çalışmalara başlamıştır.

Ortak projeler kapsamında ilk etapta Konyalı tüccar ve sanayiciler için mesleki konularda seminerler gerçekleştirmiş bulunan Rahim Özkaymak, sanayi sektöründe vasıflı eleman sorununa köklü çözüm getirmek amacıyla Mesleki Eğitim Merkezi’nin kurulmasını sağlamıştır. En son teknoloji ile donatılmış Eğitim Merkezi; her yıl Türk ekonomisine büyük girdiler sağlamanın yanı sıra, Türk insanının becerisini ortaya koyma fırsatını vermiştir.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.