DOLAR 32,4992 0.27%
EURO 34,5902 0.26%
ALTIN 2.477,99-0,20
BITCOIN 2051954-4,89%
Antalya
21°

AÇIK

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki yangın bölgesi 2 gün kontrol altında tutulacak I VİDEO HABER

Alanya’daki yangın bölgesi 2 gün kontrol altında tutulacak I VİDEO HABER

ABONE OL
12:45 - 8 Eylül 2022 12:45
Alanya’daki yangın bölgesi 2 gün kontrol altında tutulacak I VİDEO HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın Beldibi Mahallesi’nde sabah çıkan orman yangınının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, “8 dekar zeytin bahçesi zarar görmüş durumda. Şu anda poyraz etkili olarak devam ediyor” dedi.

Alanya’nın Beldibi Mahallesi’nde sabah çıkan orman yangınının ardından Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe bölgeye hareket etti. Bölgede incelemelerde bulunan Göktepe, soğutma işlemlerinin devam edeceğini ve bölgenin 2 gün kontrol altında tutulacağını söyledi. Göktepe, “Yaz aylarında poyrazın etkili olması sonucu özellikle Mersin-Gülnar’da 2 gündür devam eden ve yerleşim yerlerini etki altına alan orman yangını var. Sabah saat 08.30 civarında da doğu mahallelerimizden Beldibi’nde yangın haberi aldık. Yaklaşık 8 dekarlık tarım alanından çıkarak sıçrayan bir yangın. Bütün itfaiye ekipleri, orman işletme müdürlüğündeki personel ve üreticiler sabahtan bu yan yangına müdahale etti. Yangın çok şükür kontrol altına alındı. Kaç dekar orman alanının zarar gördüğü ile ilgili orman müdürlüğünden şu an açıklanan bir veri yok ama ekipler çalışmaya devam ediyor. Şu anda tarımsal açıdan baktığımızda yaklaşık 8 dekar zeytin bahçesi zarar görmüş durumda. Şu anda poyraz etkili olarak devam ediyor” dedi.

“BURASI 2 GÜN KONTROL ALTINDA TUTULACAK”

Yaz aylarında hem üreticilerin hem vatandaşların orman yangınlarına sebebiyet vermemesini isteyen Göktepe, “Bir yangın gördüğünde yetkililere, kurumalara bilgi verilmesi gerekiyor. Allah korusun böyle bir şey olursa tüm üreticilerimiz ve vatandaşlarımız seferber oluyor. Beldibi’ndeki yangına helikopter müdahale etti. Bütün ekipler, üreticiler teyakkuz halinde. Şu anda zarar gören alanla ilgili bir şey diyemiyoruz. Geri kalan alandaki yangın kontrol altına alınmış durumda. Soğutma işlemleri devam edecek. Burası 2 gün kontrol altında tutulacak. İnşallah daha büyük yangınlarla karlı karşıya gelmez. Allah daha büyüğünden korusun” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.