DOLAR 32,3772 0.17%
EURO 35,0404 -0.17%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’daki yenilenebilir enerji uygulama örneği turizmde örnek oluyor

Alanya’daki yenilenebilir enerji uygulama örneği turizmde örnek oluyor

ABONE OL
10:42 - 17 Ocak 2023 10:42
Alanya’daki yenilenebilir enerji uygulama örneği turizmde örnek oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türkiye Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim Derneği (OSMED) tarafından Antalya’da düzenlenen Turizmde Enerji Verimliliği Kongresi, sektör yöneticileri ve öncü enerji firmalarının katılımı ile gerçekleşti.
Turizmde enerji verimliliği yöntem ve çözümlerinin, yenilenebilir enerji kaynaklarının performansının ve enerji uygulamalarının sunumlar ile aktarıldığı kongre yüksek katılımlı bir organizasyon olarak tamamlandı. Antalya bölgesinde faaliyet gösteren 200 otelin teknik ve satın alma müdürleri Turizmde Enerji Verimliliği Konferansı için Antalya Doble Tree Hilton Hotel’de bir araya gelip, sektörün uzmanlarından bilgi aldılar.

YEREL YÖNETİMLERDE YENİLENEBİLİR ENERJİ UYGULAMA ÖRNEĞİ

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Yerel Yönetimlerin Yenilenebilir Enerji Kullanımı başlığında Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrallerinin kurulum, işletim, yasal mevzuat ve performans bilgileri hakkında sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumda Sevda Çapa, küresel ısınmanın etkilerinin doğrudan yaşanmaya başlandığı günümüz dünyasında doğal kaynakların korunması ve enerji tasarrufunun yapılması amacı ile Alanya Belediyesi GES 2017 yılında faaliyete alındığını, 2019 yılında ilave tesis ve güçlendirme çalışmaları ile geliştirildiğini belirtti.

“4,5 Mw’LIK YENİ ÇATI GES PROJESİ YOLDA”

GES ile yenilenebilir enerji kaynaklarının bilinirliğine olumlu katkılar sağlandığını ifade eden Sevda Çapa, “Güneş enerjisi santrallerinin sağladığı katma değer ve küresel ısınmayla mücadele çalışmaları kapsamında oluşan çevreci farkındalık her yaş grubundan vatandaşla teması sağlıyor. Tesis, üretimin yanında bir eğitim tesisi haline de geldi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in stratejik planı dahilinde önümüzdeki günlerde 1 adet Çatı GES uygulama örneği ile 4,5 Mw’lık yeni bir tesis daha yapılacak” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.