DOLAR 32,5218 -0.08%
EURO 35,0240 0.43%
ALTIN 2.429,480,27
BITCOIN 2064161-4,46%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

ALANYA’DAN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

ABONE OL
14:46 - 10 Aralık 2020 14:46
ALANYA’DAN BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Emekli Sen Tüm Emekliler Sendikası Alanya Temsilciliği adına konuşan emekli öğretmen Ayşe Ümran Gök, 8 milyon emeklinin asgari ücretin altında ücret almasını eleştirerek, salgınla mücadelede emeklilerin yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istendiğini söyledi.

Sendika binası önünde toplananlar adına konuşan emekli öğretmen Ayşe Ümran Gök, TBMM’de görüşülmeye devam edilen bütçeyi eleştirdi. Görüşülen bütçenin doğa karşıtı, bilimsellikten uzak, sağlıksız, emeklileri açlığa mahkum eden bir bütçe olduğunu belirten Gök, 8 milyon emeklinin asgari ücretin altında ücret aldığını söyledi. Gök, “Hazine katkısı ile aylık ödemeler bin 500 TL’ye çekilmiş olsa da zamlar gerçek ücretlerine yapılmakta. Gerçek ücretleri hazine katkılı düzeye gelinceye kadar aldıkları aylık sabit kalıyor. Bu uygulama emeklileri açlığa mahkum etmenin başka bir yolu” dedi.

2021 bütçesinde emeklilere uygun görülen zam oranının 3+3 ve enflasyon farkı olduğunu açıklayan Gök, bu bütçenin emekliler açısından sefalet ve yoksulluk anlamına geldiğini aktardı. Yüzde 15 olarak açıklanan enflasyon rakamının gerçekte yüzde 50 olduğunu, salgınla mücadelede dezavantajlı grup olarak kabul edilmesi ve özel destek verilmesi gereken emeklilerin yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istendiğini vurgulayan Gök, şu taleplerde bulundu:

  • Emeklilerin sendikalarına karşı açılmış kapatma davaları geri çekilmeli, valilikler bu davalara taraf olmamalı.
  • En düşük emekli aylığı brüt asgari ücret tutarına yükseltilmeli.
  • Emekliler arasındaki ücret dengesizliği bir an önce giderilmeli, buna ilişkin İntibak Yasası emekliler daha fazla mağdur edilmeden çıkarılmalı.
  • Torba Yasa adı altında getirilen ve emeklilik konusunda elde ettiğimiz hakları geri almayı hedefleyen yasa girişimleri geri çekilmeli.
  • Yılda 4 sefer aylık tutarında ikramiye verilmeli.
  • Sağlık hizmetleri tamamen kamusal olmalı, kamu eliyle yürütülmeli.
  • Emeklilerden sağlık ve tedavi katkı payları alınmamalı.
  • Emek, et, su, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaç ürünlerine zam yapılmamalı.
  • Salgına karşı en az 2 yıllık mücadele etme programı hazırlanıp uygulamaya konulmalı.
  • Korona virüse karşı bulunduğu söylenen aşıların tıbbi olarak onaylanmasından sonra ücretsiz olarak aşılanmasına başlanmalı.
  • Salgına karşı tedbir adı altında uygulamaya konulan ve bizleri eve kapatmaya yönelik uygulamalardan bir an önce vazgeçilmeli.
  • Salgın koşullarında yaşlılara, kronik rahatsızlığı olanlara yerel ya da merkezi yönetim tarafından destek verilmeli. İhtiyaçları karşılıksız olarak karşılanmalı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.