DOLAR 32,5155 -0.08%
EURO 34,9615 0.32%
ALTIN 2.433,520,44
BITCOIN 2077867-3,87%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYA’DAN HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRISI

ALANYA’DAN HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRISI

ABONE OL
10:11 - 20 Kasım 2020 10:11
ALANYA’DAN HÜKÜMETE DESTEK ÇAĞRISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’daki esnaf odası başkanları Vali Ersin Yazıcı’ya üyelerinin yaşadıkları sorunları iletti. Bakkallar Odası Başkanı Yenialp, zincir marketler konusunu gündeme getirirken, Esnaf Odası Başkanı Demir, hükümetten daha fazla destek talebinde bulundu.

 

Önceki gün Alanya’ya gelen ve çeşitli ziyaretlerde bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı son olarak akşam saatlerinde ilçedeki oda başkanları ile bir araya gelmişti. Oda başkanlarından esnafın sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Vali Yazıcı bunları gerekli mercilere ileteceğini söyledi. Toplantıya katılan Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Yazıcı’dan zincir marketler ve kırsalda vergisiz olarak satış yapanlarla ilgili taleplerde bulunduğunu açıkladı. Her oda başkanının kendi üyelerinin sorunları ile ilgili taleplerde bulunduğunu aktaran Yenialp, bunların tek tek not alındığını söyledi.
Yazıcı’nın Alanya’ya gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Yenialp, “Toplantıda Yazıcı sırayla herkese söz verdi. Her oda başkanı kendi açısından sorunları dile getirdi. Her odanın ve esnafının sıkıntısı farklı. Yazıcı bunlara duyarsız kalmadı. Söylediğimiz zaman bunları tek tek not etti. Bunları gerekli mercilerle görüşerek sorunları çözeceğini iletti. 25 yıl sonra da Alanya’yı nasıl görmek istediğimizle ilgili soru sordu. Bana sorulduğunda Alanya’yı 25 yıl önceki Alanya olarak görmek istediğimi belirttim. Çünkü 25 yıl önceki Alanya’mızı çok özledim. O portakal ağaçlarının içinde ve zincir marketlerin olmadığı bir Alanya’yı çok özledim. Yazıcı’nın böylesine esnafımızın sorunlarına duyarlı olması bizleri gerçekten çok mutlu etti” dedi.
“800 ESNAFIM HİÇ DÜKKAN AÇMADI”
Yazıcı’nın yaşanılan sıkıntıları bildiğini kaydeden Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir de, “İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararların kimse önüne geçemiyor. Bizim odamıza bağlı kahvehaneler ve halı sahalarımız kapandı. En çok üye çeşidine sahip odayız. Üyelerimiz, ‘Bu iş ne olacak? Saat 10.00’dan sonra ne olacak? Virüs saat 10.00’dan sonra mı gelecek’ diye soruyor. Hepimiz sıkıntıları anlattık. Vali bey, ‘Esnafın yanındayım. Her zaman esnafa ne gerekiyorsa yapalım ama İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin üzerine bizim bir şey yapmamız mümkün değil. Ufak tefek idari işler olabilir ama bunu da hafife almayalım. Hastalıklarda, ölümlerde artış var. Bizim vatandaşlarımızın sağlığı en önemlisi. Sizler de esnafınıza gelen duyuruları bildirin. Hijyene, maske kullanımına, sosyal mesafeye uysunlar. Bu gizli bir mikrop. Kimde var kimde yok belirsiz. Sizler de bu hastalığı geçirebiliyorsunuz’ dedi. Alanya esnaf odaları olarak hepimiz esnaf için elimizden geleni yapıyoruz. Bizlerin haykırışlarıyla hükümetimiz bunu göz önüne aldı ve Torba Yasa çıktı. Taksitlendirme çıktı. Biz daha da istiyoruz. Çünkü pandemi devam ediyor. Benim 700-800 esnafım hiç dükkan açmadı. 50 küsur senelik esnafım. Bu kış en zor kışın geçeceğini söylüyorum. Bunda hükümetimizin, devletimizin hiçbir kabahati yok” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.