DOLAR 32,5155 -0.08%
EURO 34,9615 0.32%
ALTIN 2.433,520,44
BITCOIN 2077867-3,87%
Antalya
30°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’dan ihracat meclis gündeminde!

Alanya’dan ihracat meclis gündeminde!

ABONE OL
13:45 - 6 Nisan 2022 13:45
Alanya’dan ihracat meclis gündeminde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Alanya Limanı’ndan tarım ürünlerinin ihraç edilebilmesi konusunda Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yazılı olarak cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Alanya’dan tarım ürünlerinin ihraç edilemediğini aktaran Feridun Bahşi, ihracatın Antalya’dan yapıldığını, bunun da gecikmeye neden olduğu için sebze ve meyvelerin raf ömrünü kısalttığını söyledi. Bahşi, Bakan Muş’a verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Alanya Gümrük Müdürlüğü 2017 yılında A sınıfı gümrük idaresine terfi ettirildi ve ithalat, ihracat, transit ticaret vb. işlemler yapılmaya başlandı. Alanya Gümrük Müdürlüğü, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG), ham petrol ve akaryakıtın serbest dolaşıma giriş işlemlerini gerçekleştirmek üzere de yetkilendirildi ancak A sınıfı gümrük unvanına sahip olmasına rağmen tarım ürünlerinin ihracatı ve ithalatı yapılamıyor. Alanya tarım ürünleri bakımından çok stratejik bir noktada yer alıyor. Ama ihracat için önce 135 kilometrelik bir yolu kat edip Antalya’ya ulaşmak durumunda. Antalya Gümrüğü’ndeki yoğunluk da hesaba katıldığında bu ürünler ulaşacakları ülkelere 2 gün gecikme ile gidebiliyor. Ayrıca ihraç ürünlerini Antalya’ya göndermek zaman ve masrafın yanı sıra ürünlerin raf ömrünü de kısaltıyor. Alanya Gümrüğü sadece Alanyalı yetiştiriciler için değil, 50’şer kilometre uzaklıktaki Manavgat ve Gazipaşa’daki ürünler için de kritik öneme sahip. Buna göre,
– Alanya Gümrük Müdürlüğü’nde tarım ürünlerinin de gümrük yetkisi kapsamına alınması için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

– Ticaret Bakanlığı olarak, üreticimize destek ve teşvik için konu hakkında ilgili bakanlıklarla bir ortak çalışmanız var mıdır?”

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.