DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,0684 -0.17%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN 22832300,63%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALI BAKAN ÇAVUŞOĞLU REKOR KIRDI

ALANYALI BAKAN ÇAVUŞOĞLU REKOR KIRDI

ABONE OL
12:49 - 21 Nisan 2020 12:49
ALANYALI BAKAN ÇAVUŞOĞLU REKOR KIRDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun salgınla ilgili uyarılara yer verdiği makalesi dünyada ses getirdi. Bir Türk devlet adamının makalesi, ilk kez tam 55 ülkedeki 88 basın kuruluşunda yayınlandı. Bu Türkiye adına tarihi bir rekor.

Bakan Çavuşoğlu’nun 2 Nisan 2020’de The Washington Times Gazetesi için kaleme aldığı “Bugün Yaptıklarımız Yarını Belirleyecek” başlıklı makalesi, farklı kıtalardaki 55 ülkede yayınlandı. Makale, İtalya, Fransa, Portekiz ve Romanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Afrika ülkelerindeki toplam 88 basın kuruluşu tarafından yayınlandı.

Bakan Çavuşoğlu, yeni tip korona virüs salgınının yaşandığı bu dönemde küresel jeopolitik rekabet ve siyasi anlaşmazlıkların bir anlam ifade etmediğini vurguladığı makalesinde, uluslararası topluma, bütün ihtilafları geride bırakma, çatışmaları sonlandırma, diyalog ve uzlaşma arayışına girme çağrısı yapmıştı. Herkesi ilgilendiren ve küresel bir karşılık gerektiren bir konunun “insanlara, ekosisteme, ekonomiye ve vicdanlara çok ağır bedeller ödeten” çatışmalara son verilmesi olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Bu nedenle uluslararası toplumu, Orta Doğu da dahil olmak üzere, bütün ihtilafları geride bırakma, çatışmaları sonlandırma ve ciddi biçimde diyalog ve uzlaşma arayışına girmeye çağırıyoruz. Herkesin acı çektiğini bilirken ve dünya sağlığı için mücadele ederken, jeopolitik rekabet ve siyasi anlaşmazlıklar hiçbir anlam ifade etmemektedir. Buna dünya çapında destek vermek için hepimiz bir dakikamızı ayırırsak, bu çağrı cevapsız kalmaz” değerlendirmesinde bulunmuştu. Kovid-19’un Antartika hariç tüm kıtalara yayıldığına ve vaka sayılarının arttığına dikkati çeken Çavuşoğlu, makalede şu ifadelere yer vermişti: “İnsanlığın üçte birinden fazlasına evde kalması emrediliyor ve şu ana kadar sarsıcı sayılarla yitirdiğimiz yaşamlara ne yazık ki çok daha fazla kayıplar eklenecektir. Salgının ekonomik bedeli de ürkütücüdür. Ayrıca uzun vadeli etkilerinin olması beklenmektedir. Bunun halihazırdaki devlet kırılganlıkları, siyaset ve güvenlik üzerindeki tesirleri, hükümetleri dünya çapında mutlaka etkileyecektir. Tünelin sonundaki ışığı henüz görmedik ve bunu beklememeliyiz. Bu bir düşünme, aynı zamanda da önderlik ve harekete geçme anıdır.”

Bakan Çavuşoğlu’nun bu makalesi, 21 Nisan 2020 itibarıyla dünyada 55 ülkedeki 88 basın kuruluşunda yayınlandı. Bu, Türkiye adına bir rekor. Bir Türk devlet adamının makalesi, ilk kez tam 55 ülkedeki 88 basın kuruluşunda yayınlandı. Makalenin ilk yayınlandığı ülke Amerika Birleşik Devletleri de sayıldığında ülke sayısı 56’ya ulaşıyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.