DOLAR 32,3809 0.18%
EURO 35,0836 -0.11%
ALTIN 2.325,350,27
BITCOIN 2240786-2,61%
Antalya
22°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALI BAŞKAN KOCAMAN 45+1 OLDU

ALANYALI BAŞKAN KOCAMAN 45+1 OLDU

ABONE OL
21:12 - 24 Nisan 2020 21:12
ALANYALI BAŞKAN KOCAMAN 45+1 OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman 45 yaşına girdi. 1975 yılında Alanya’da dünyaya gelen Kocaman’a yeni yaşı için sosyal medyadan mesaj yağdı. Daha önce kır düşmüş kısa saçlarıyla Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı olarak Alanya halkının karşısına çıkan Kocaman’ın yeni yaşında uzun saçlı yeni imajı ise dikkat çekti.

ÖMER KOCAMAN KİMDİR?

1975 yılında Alanya’da dünyaya geldi, ilk, orta ve lise eğitimini Alanya’da tamamladı. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite 3. Sınıfta İlber Ortaylı ve Hakan Kırımlı ile tanışması hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde Rusya, Orta Asya, Kafkaslarda yaşayan Müslüman Türk halkları tarihine ilgi duymaya başladı. Rusya tarihi ve dış siyaseti ilgi alanına girdi. Rusya dış politikasında Orta Asya ve Kafkasya’nın yeri ve önemi üzerine bilimsel çalışmalar yapmak için karar verdi. Aynı dönemde akademik kariyer yapma kararı aldı ve Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

Rusya’nın dünyaca saygın Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) “Sovyetler Birliğinin Dağılması Sonrasında Rusya ve Türkiye Siyasetinde Güney Kafkasya” konulu doktora tezi çalışmalarıma 2000 yılında başladı. Doktora çalışmalarını 2004 yılında tamamlayarak ülkeye döndü. Bu üniversitede doktora yapan ilk Türk öğrenci oldu. Bilkent Üniversitesi’nde akademik kariyer planlarken, 2005 yılı itibariyle kendisini Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA’da buldu.

TİKA’da 10 yıl görev yaptı. Teorik çerçeveyi pratikle birleştirmek amacıyla Başbakanlık TİKA’da çalışmasının faydalı olacağını düşündü ve çalışmaya başladı. Sırasıyla görevlendirme ile Özbekistan’da TİKA Program Koordinatör Yardımcısı ve Fransa’daki İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nda (OECD) uluslararası uzman olarak çalıştı. Ayrıca, TİKA’nın Kırgızistan ülke masasında kalkınma projelerini yürüttü. 2008 yılında TİKA Program Koordinatörü olarak Kazakistan’da görevlendirildi. 2008 ve 2011 yılları arasında Kazakistan’da görev yaptı. Bu süre zarfında eğitimden sağlığa, kültürel ve sosyal alanlardan kalkınma ve işbirliği projelerine kadar geniş bir çerçevede projeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ahıska Lisesi projesini gerçekleştirdi. Ahıska Türklerinin Kazakistan’ın sosyal, iktisadi ve politik hayatında yerini alması, Kazakistan’ın kalkınmasına destek vermesi ve Türkiye-Kazakistan ilişkilerine katkı sağlaması açısından böylesine kritik bir projeyi tamamlamak Kocaman’a kısmet oldu.

Kazakistan’da çok sayıda kalkınma işbirliği projesini hazırlayıp hayata geçirdi, 2011 yılında Türkiye’ye döndü. Ardından Afrika görevi başladı. 2012 yılında TİKA’nın Kenya’daki Program Koordinasyon Ofisi’ni kurdu ve  Kenya’ya sağlanacak kalkınma yardımlarının altyapısını oluşturdu. Özellikle Somali asıllı Müslüman nüfusun yaşadığı Garissa şehrinde sağlık ve anne-çocuk sağlığı alanlarında birçok proje gerçekleştirdi. Daha sonra Tanzanya, Ruanda, Uganda, Batı Afrika, Senegal, Fildişi ve Nijer gibi ülkelerde sağlık, anne-çocuk sağlığı, kamu ve özel sektör için kapasite inşası alanlarında kalkınma işbirliği projeleri yürüttü.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.