DOLAR 32,3757 0.16%
EURO 34,9864 -0.29%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALANYALI EMLAKÇI ALANYA’YI ANLATTI

ALANYALI EMLAKÇI ALANYA’YI ANLATTI

ABONE OL
19:16 - 7 Şubat 2021 19:16
ALANYALI EMLAKÇI ALANYA’YI ANLATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanyalı ünlü emlakçı Durmuş Özgen, katıldığı TV programında yabancıya mülk satışı, yabancıların vatandaşlık hakkı almak ve mülk alım-satımlarındaki artışı değerlendirdi.

Alanyalı ünlü emlakçı Trust United Emlak şirketi sahibi Durmuş Özgen, Ekotürk kanalından yayınlanan ‘Konuta yön verenler’ programına katıldı.  Özgen, yayına telefonla görüntülü bağlanarak Alanya’da yabancıya mülk satışı, yabancıların vatandaşlık hakkı almak ve mülk alım-satımlarındaki artışı değerlendirdi.

Program yapımcısı İsmail Altın’ın Avrupalılar kredi kullanarak mı yatırım yapıyor sorusu üzerine Özgen, konuşmasını söyle sürdürdü: “ Avrupa’da genç nesil için yatırımlar daha yüksek. Şuan İsveç’te yıllık faiz yüzde 1-3 şekilde seyir ediyor.  Biz onlara yüzde 3-5 arası kira garantisi ön görebilirsek düşünmeden alıyorlar. Çünkü aradaki fark onlar için inanılmaz gelir kaynağı” dedi.

Türkiye’de 250 bin dolarlık yatırım yapanların vatandaşlık aldığını aktaran Özgen, “Alanya’da vatandaşlık talebi çok düşük. Sebebi ise müşteri yapımız Ortadoğulu değil. Yatırımcılara daha çok Avrupa olduğu için kendi ülkelerinden oldukça memnun. Buradan satılan konutlar genellikle yazlık evler. Birkaç ay gelip tatil yaptıkları konutlara yatırım yapıyorlar. Toplam satışların içerisinde yüzde 1 yoktur Alanya’da yapılan yatırımlarda. Dolasıyla çok fazla vatandaşlık talebi yok. Bir ara azda olsa Türkmenler vatandaşlık istemişti. Onlardan azda olsa vatandaşlık geldi” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.