DOLAR 32,5799 0.08%
EURO 34,9139 0.09%
ALTIN 2.433,390,15
BITCOIN 21807060,82%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı esnaftan ‘yok artık’ dedirten uygulama

Alanyalı esnaftan ‘yok artık’ dedirten uygulama

ABONE OL
18:56 - 14 Şubat 2022 18:56
Alanyalı esnaftan ‘yok artık’ dedirten uygulama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Artan hayat pahalılığı, düşen alım gücü nedeniyle ucuz olsun diye üretilen, boş baklava ve boş tosttan sonra bu kez de Alanya’da iş yapamayan esnaf ilginç bir yönteme başvurdu.

Artan hayat pahalılığına karşı işletmelerin uyguladığı yöntemler gündem olmaya devam ediyor. İçi boş baklava ve boş tostun ardından bu kez de bir çiçekçi, müşterilerin fiyatları çok yüksek bulduğunu ifade ederek, gül yapraklarını koparıp dükkan camına ‘boş gül bulunur’ yazılı bir afiş astı.

30 yıldır esnaflık yapan Faruk Tığrak, fiyat artışından dolayı satış yapamadığına dikkat çekerek “Güllerdeki artan fiyatlardan dolayı böyle bir kampanya başlattık. Elimizdeki boş gülleri satıyoruz. Fiyat henüz belirlemedik” dedi.

Bu uygulamanın Alanya’da çok merak uyandırdığını belirten Tığrak, “Güle sabahtan bu yana talep çok fazla ancak fiyatları duyunca insanlar ürkmeye başlıyor ve satın almaktan vazgeçiyor. Çünkü geçen senenin fiyatları ile bu yılın fiyatları arasında çok fark var. Alış fiyatlarımız da çok farklı. Satışlarımız azaldı. Geçen sene demetinde 10-20 tane olan gülü, yaklaşık 120 liraya alıyorduk. Bu sene 250-300 lira arasında değişiyor. Gülün tanesi 20 liraya geliyor. Fiyatlar bir hayli arttı. Mümkün olduğunca fiyat artışını müşterilere yansıtmamaya çalışıyoruz ama elimizden ancak bu kadarı geliyor. Bir şekilde elimizdeki ürünü satmaya çalışıyoruz. Müşterilerimiz fiyat konusunda biraz sitem ediyor” diye konuştu.

Uygulamanın çok dikkat çektiğini ifade eden Tığrak, “Birkaç kişi dükkana gelerek uygulamayı sordu. İnşallah boş değil de dolu gül satarız. Kampanya aslında bir, iki hafta sürebilir. Çünkü güller de çiçekler de çok pahalı” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.