DOLAR 32,4792 -0.2%
EURO 34,9704 0.36%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN 21026250,70%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı muz üreticilerinin ihracat talebi ulusal basında!

Alanyalı muz üreticilerinin ihracat talebi ulusal basında!

ABONE OL
19:26 - 4 Nisan 2022 19:26
Alanyalı muz üreticilerinin ihracat talebi ulusal basında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent, ‘Alanya Limanı’ndan muz ihraç edilir mi?’ başlıklı yazısında, Alanyalı muz üreticilerinin ihracat talebine yer verdi.

Hürriyet Gazetesi’nde Alanya Muzu ve Alanya görseli ile yayınlanan yazıda;

Alanya Limanı’ndan muz ihraç edilir mi?

Alanya Gümrük Müdürlüğü 2017 yılında “A sınıfı gümrük idaresi”ne terfi ettirilmiş.

Böylece Alanya’da ithalat, ihracat, transit ticaret v.b. işlemler yapılmaya başlanmış. Alanya Gümrük Müdürlüğü, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG), ham petrol ve akaryakıtın serbest dolaşıma giriş işlemlerini gerçekleştirmek üzere de yetkilendirilmiş. Alanya Gümrüğü’nde bu ürünlerin işlemi yapılabiliyor. Peki ne yapılamıyor? A sınıfı gümrük unvanına sahip Alanya’dan tarım ürünlerinin ihracatı ve ithalatı yapılamıyor. Oysa Alanya tarım ürünleri bakımından çok stratejik bir noktada. Narenciye var, sebze var, tropikal meyve var. Var da var… Alanya’nın tarım ürünleri ihracat için önce 135 km’lik bir yolu kat edip Antalya’ya ulaşmak zorunda. Antalya Gümrüğü’ndeki yoğunluk da hesaba katıldığında bu ürünler ulaşacakları ülkelere iki gün gecikme ile gidebiliyor” ifadelerine yer verdi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe’nin açıklamalarının önemine de dikkat çeken  Levent;  Başkan Göktepe’nin “İhraç ürünlerini Antalya’ya göndermemiz zaman ve masrafın yanı sıra bu ürünlerin raf ömründen de iki gün götürüyor. Sadece Alanyalı yetiştiriciler için değil, 50’şer km uzaklıktaki Manavgat ve Gazipaşa’daki ürünler için de kritik önemde Alanya Gümrüğü. Tek yapılması gereken tarım ürünlerinin de gümrük yetkisi kapsamına alınması, gerekli izinlerin sağlanması ve uzman personelin görevlendirilmesi. Eğer Alanya Gümrüğü’nden tarım ürünleri ihraç edebilirsek kaliteli ürünlerin pazara ulaşması kolaylaşacak. Gelirimiz artacak, ihraç ürünü yetiştirmek teşvik edilecek. Antalya Limanı’nın yükü de hafifleyecek” şeklindeki açıklamasına köşesinde yer vererek “Alanyalılar’ın talebi böyle. Duyurmuş olalım..” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.