DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN 2286549-0,55%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı muzcu işadamı Manavgat’ı karıştırdı

Alanyalı muzcu işadamı Manavgat’ı karıştırdı

ABONE OL
18:54 - 14 Ağustos 2022 18:54
Alanyalı muzcu işadamı Manavgat’ı karıştırdı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’dan çok sayıda işadamı, geçtiğimiz yıllarda komşu ilçe Manavgat’tan arazi kiralayarak ya da satın alarak muzculuğa soyundu. Parası olan satın alarak, olmayan ise bankalardan kredi çekip kiralayarak Manavgat’ta dönümlerce alana muz serası yaparken, Alanya’nın tanınmış işadamlarından B.M.’nin, Manavgat’ta Hazine’den 49 yıllığına 45 dönüm arazi aldığı ancak bir kulübe nedeniyle Manavgatlı muzcu komşularıyla neredeyse kanlı bıçaklı hale geldiği iddia edildi.

Manavgat’ta siyaset ve bürokrasi çevrelerini de karıştıran olay, iddiaya göre şu şekilde meydana geldi:

Alanya’da da çok sayıda yatırımı olan işadamı B.M., muzluk yapmak için Manavgat’ta Hazine’den 49 yıllığına 45 dönüm arazi çevirdi. Bürokratik işlemleri biter bitmez araziye kepçe sokan B.M.’nin yan tarafındaki Manavgatlı komşuları, Hazine’den kiralanan arazide küçük bir kulübeleri olduğunu, burada işçilerinin yatıp kalktığını, burayı alet edevat deposu olarak kullandıklarını, bedeli ne ise ödeyip kulübenin bulunduğu 150-200 metrekarelik arsayı kiralamak istediklerini bildirdi.

Komşularıyla iyi geçinmek için önce bu teklifi kabul eden ve maddi bir değer biçip banka havalesi ile parasını alan Alanyalı işadamı B.M., iddiaya göre, bir hafta sonra parayı az bulduğunu söyleyip bu kez 10 katı bir  bedel talep etti ve kendisine IBAN’la gönderilen parayı aynı yolla iade etti.

Ancak B.M.’nin talep ettiği paranın çok olduğunu söyleyen komşuları bu kez “İşinize gelirse. Parayı vermezseniz kulübeyi yıkarım” cevabıyla karşılaştı.

İddiaya göre, B.M.’nin Manavgat’ta güçlü bir aile olan arsa komşularının, devreye bazı üst düzey siyasileri ve bürokratları soktukları, “Kulübemize dokunan olursa burada kan gövdeyi götürür” dedikleri, bu konunun son günlerde Manavgat’ta en çok konuşulan konuların başında geldiği de gelen haberler arasında…

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.