DOLAR 32,4878 -0.02%
EURO 35,0128 -0.09%
ALTIN 2.438,530,13
BITCOIN 21139631,03%
Antalya
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı turizmciye arazi işgali iddiası

Alanyalı turizmciye arazi işgali iddiası

ABONE OL
11:49 - 5 Ağustos 2022 11:49
Alanyalı turizmciye arazi işgali iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

HABER: HASAN KAYA/ GAZİPAŞA

Gazipaşa’da arazi işgallerine bir yenisi daha eklendi. Alanyalı turizmci T.Ç’nin yaklaşık 5 dönüm araziyi işgal edip sera yaptığı iddia edildi.

Gazipaşa’da işgal edilen arazi iddialarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Pandemi döneminde değerine değer katan Gazipaşalı toprakları, yatırımcıların iştihanı kabartıyor. Bir arazi işgali iddiası da Aydıncık Mahallesi’nden geldi. Beyobası ve Aydıncık mahallerini birbirine bağlayan Bıçkıcı Çayı’nın kenarındaki 5 dönümlük arazinin işgal edilerek sera yapıldığı iddia edildi. Alanya’da turizmcilik yapan T.Ç. isimli vatandaşın Aydıncı Mahallesi’nde tapulu arazi aldığı, arazisinin yanındaki çay kenarında yaklaşık 5 dönüm alanı da işgal ederek üzerine sera yaptığını iddia edildi. Gazipaşa topraklarının talan ve işgal edildiğini iddia eden vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

ÇAYIN AKIŞ YÖNÜ DEĞİŞTİRİLDİ

Vatandaşlar, sadece arazinin işgal edilmediğini Bıçkıcı Çayı’nın yönünün de değiştirildiğini iddia ettiler. Yetkililerin seslerini duymasını isteyen vatandaşlar, topraklarına sahip çıkılmasını istediler. Yaklaşık 4 ay önce yapılan şikayet sonrası Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Bıçkıcı Çayı’nda inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonrası çaydan kaçak olarak malzeme alındığı ve bu malzemenin yaklaşık 200 metre uzaklıktaki T.Ç. isimli şahsa ait tarlaya dolgu malzemesi olarak döküldüğünü tespit edildi. DSİ yetkilileri tarafından bu konuda rapor dahi hazırladığını belirten vatandaşlar, “Gazipaşa topraklarını sahipsiz sananlar arazileri işgal ediyor. Şimdi T.Ç. isimli bu şahıs bu gücü kimden alıyor da çayın içine kadar arazi işgal edip buraya sera yapıyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşalar, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü yetkililerini ve siyasileri gerekli incelemeleri yapması konusunda göreve davet ettiler.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.