DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1083 -0.23%
ALTIN 2.238,90-0,19
BITCOIN 2068252-5,56%
Antalya
20°

AÇIK

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyalı ünlü otelciye dolandırıcılık davası I BU HABER BAŞKA YERDE YOK!

Alanyalı ünlü otelciye dolandırıcılık davası I BU HABER BAŞKA YERDE YOK!

ABONE OL
15:36 - 28 Haziran 2021 15:36
Alanyalı ünlü otelciye dolandırıcılık davası I BU HABER BAŞKA YERDE YOK!
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da merkez ve bir beldede olmak üzere iki büyük oteli bulunan ünlü işadamı M.K. hakkında şok bir dava açıldı. İddiaya göre; yaklaşık 10 yıl önce Alanya’nın batısındaki Okurcalar Mahallesi’nde sahildeki 16 dönüm arazinin satılığa çıktığını öğrenen ünlü otelci M.K., araziyi, sahibi olan yaşlı kadının vekalet verdiği yeğeninin sattığını öğrendi. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon Euro olan araziyi, yaşlı kadının vekalet verdiği yeğeninden 40 bir Euro’ya satın alan M.K., araziye otel yapmak için girişimde bulundu ancak 10 yıldır yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerden dolayı bu amacına ulaşamadı.

İddiaya göre; Okurcalar Mahallesi’ndeki 16 dönüm arazinin gerçek sahibi olan yaşlı kadın geçen yıl korona virüsten vefat etti. Miras paylaşımı sırasında korkunç gerçeği öğrenen yaşlı kadının çocukları, denize sıfır 16 dönüm arazinin sadece 40 bin Euro’ya satılmış gibi gösterildiğini, gerçek değerinin ise en az 4 milyon Euro olduğunu belirterek tapu iptal davası açtı. Alanya’nın Okurcalar Mahallesi gibi bir bölgede denize sıfır arazinin değerinin 40 bin Euro olmasının eşyanın tabiatına aykırı olduğunu belirten mirasçılar, alım satımda arazi bedelinin düşük gösterilerek devletin dolandırıldığını, arazilerine usulsüz şekilde el konulduğunu iddia ettiler.

Açılan dava sonrası ifadesine başvurulan Alanyalı ünlü otelci M.K., araziye 40 bin Euro verdiğini kabul etti ve arazinin gerçek değerinin bu olduğunu sandığını söylediği öğrenildi. Alanya merkez ve bir beldede iki büyük oteli olan, dolayısıyla arazi fiyatlarını çok iyi bildiği tahmin edilen işadamı M.K.’ya, tapu iptal davasının yanı sıra araziyi düşük bedelle satın almak ve dolayısıyla devleti dolandırmak suçundan bir dava daha açıldı.

İddiaya göre, daha önceden başka suçlardan sabıkası olan işadamı M.K.’nın, sabıkasına yeni bir kayıt daha yapılmasını önlemek için mirasçılarla uzlaşma yoluna gitmek istediğini söylediği ve davanın şu an uzlaşma aşamasında olduğu öğrenildi. Ceza almamak için arazinin gerçek değerine yakın bir bedeli gözden çıkaran ünlü otelci M.K.’nın, arazi bedelini düşük gösterip vergi kaçırma suçundan nasıl kaçınacağı ise merak konusu oldu.

 

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.