DOLAR 32,6030 0.39%
EURO 34,8152 0.22%
ALTIN 2.496,040,48
BITCOIN 21052375,03%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’nın balmumu müzesinde görsel şölen

Alanya’nın balmumu müzesinde görsel şölen

ABONE OL
12:12 - 24 Nisan 2023 12:12
Alanya’nın balmumu müzesinde görsel şölen
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’nın tek balmumu galerisinde Osmanlı padişahları Alanya’da Alarahan Kalesi’nde, bir eşi daha olmayan balmumu galerisinde Ertuğrul Gazi heykelinden 4. Murat heykeline kadar dönemine damga vurmuş padişahlar yakından görülmektedir.

Alanya Alarahan kalesinde yer alan Osmanlı Balmumu Galerisi, pek çok Osmanlı padişahını ziyaretçilerle buluşturuyor. Yaklaşık 20 balmumu heykelinin sergilendiği galeride, geçmişe dair pek çok aksesuar da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ertuğrul Gazi heykelinden, 4. Murat heykeline kadar dönemine damga vurmuş padişahların yakından görülebileceği galeri, gelen ziyaretçilerine unutulmaz bir görsel şov sunuyor.

Müzede, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Orhan Gazi, I. Bayezid, Yavuz Sultan Selim, III. Murad, I. Mehmet ve III. Mehmet gibi padişahların mumdan heykellerinin yanı sıra, Hürrem Sultan ve yeniçeri askerleri de yer alıyor. Müzede Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan’ın heykelleri, yemek masası etrafında tasvir edildi. Heykeltıraş Fatih Mehmet Şahin tarafından yapılan mumdan heykellerin kostümlerini Yasin Sağdıç tasarladı. Ziyaretçiler müzede o dönemin kıyafetlerini giyme şansını da yakalayabiliyor.

Alarahan Restoran İşletmecisi Ali Akkaya, Alanya’da turizme farklılık getirmek amacıyla bal mumu müzesi açtıklarını dile getirdi. Akkaya, müzede Osmanlı’nın ünlü padişahlarının yer aldığını belirterek, kısa süre sonra Ertuğrul Gazi heykelinin de geleceğini belirtti.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.