DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BITCOIN 22898213,11%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’nın batı bölgelerinin sorunları masaya yatırıldı

Alanya’nın batı bölgelerinin sorunları masaya yatırıldı

ABONE OL
14:01 - 16 Eylül 2021 14:01
Alanya’nın batı bölgelerinin sorunları masaya yatırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve İbrahim Aydın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Başdanışmanı Mustafa İpek, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, bölge muhtarları ve DSİ yetkilileri bir araya geldi.

Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve İbrahim Aydın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Başdanışmanı Mustafa İpek, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, bölge Muhtarları ve DSİ yetkilileri, Alanya Öğretmenevi’nde bir araya gelerek bölge halkının taleplerini ve bölgeye yapılan ve yapılacak olan yatırımların istişaresini ve değerlendirmesini gerçekleştirdiler.

Toplantıda doğu, batı bölgelerinde yapılmakta olan sulama hattı çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran DSİ yetkilileri, Dimçayı Sulama Projesini ve Yeniköy Barajı projesinin en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirttiler. Dimçayı Sulama Projesini ve Yeniköy Barajı Projesini biran önce tamamlanıp çiftçiyi ve üreticiyi rahatlatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Toklu; ‘‘Bugün Alanya Öğretmenevi’nde, Antalya Milletvekillerimiz Sayın Kemal Çelik ve Sayın İbrahim Aydın, bölge Muhtarlarımız ve DSİ yetkilileri ile bir araya gelerek DSİ yatırımlarını konuşup talepleri dinledik. Öncelikli hedefimiz Dimçayı Sulama Projesini ve Yeniköy barajı projesini bir an önce tamamlayıp bölgelerimizde ki çiftçilerimizin verimliliğini ve konforunu arttırmaktır. Bu yatırımların tamamlanması için Bakanlığımızla, Milletvekillerimizle, bölge muhtarlarımızla ve DSİ yetkililerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bu süreçte Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, İl Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Taş’ın ve bölge Milletvekillerimizin desteklerini bölgemizde hep hissettik” dedi.

Dimçayı Sulama Projesi ve Yeniköy Barajı Projesi hakkında da bilgi aktaran Başkan Toklu; “Dimçayı Sulama Projesinin ikinci etabında Seki mahallemize kadar olan kısma su verilmektedir. Seki ve Demirtaş bölgeleri arasında kalan kısma da su verilmeye hazır, son kontroller yapılıyor. Bölgemize Önümüzde ki günlerde su verilmeye başlanacaktır. Müteahhit firma, Yeşilöz ve Hocalar bölgelerinde çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yaylalı bölgesinin de su hattı boruları geldi ve çalışmalar o bölgemizde de başlayacaktır. Demirtaş etabında ise, Demirtaş Çayı’na kadar olan kısma da su verildiği zaman yaklaşık 650 hektar alan sulamaya açılmış olacak. Yeniköy Barajı’nda müteahhit firmaya iş teslimi yapıldı ve şantiye kurulum işlemi tamamlandı. Yeniköy Barajı’nda çalışmalara kısa süre içerisinde başlanacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.