DOLAR 32,5364 0.05%
EURO 34,8513 0.51%
ALTIN 2.430,14-0,10
BITCOIN 2157371-0,54%
Antalya
23°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’nın çok ünlü mekanı 10 milyon TL’ye satılığa çıktı I ÖZEL HABER

Alanya’nın çok ünlü mekanı 10 milyon TL’ye satılığa çıktı I ÖZEL HABER

ABONE OL
09:01 - 2 Temmuz 2021 09:01
Alanya’nın çok ünlü mekanı 10 milyon TL’ye satılığa çıktı I ÖZEL HABER
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ÖZEL HABER / ALPER KUTAY

Alanya’nın Toros Dağları eteklerinde bulunan Üzümlü Köyü, Dim Barajı üzerinde 2010 yılında Reflexoloji Uzmanı Doktor Kemal Yurdaer tarafından kurulan Şifa Tarlası, 10 milyon TL’ye satılığa çıkarıldı. Açıldığında büyük ilgi gören, zamanla ilgi azalan Şifa Tarlası, “Doğayla iç içe, stres, sıkıntı, depresyon ve bazı ağrıları azaltıyor” sloganıyla hizmet veriyordu.

Bünyesinde yataklı 11 adet bungalov, 3 katlı, her biri 150 metrekare olan toplam 450 metrekare 9 odalı villa, 5 adet yoga çardağı, 100’er metrekare bay ve bayan tuvalet, 40’ar kişilik kadın erkek 17 duş musluğu, 16’ya 8 metre, 20’ye 8 metre 2 adet yüzme havuzu, 3 metreye 10 metre çocuk havuzu, 550 senelik çamın altında 200 kişilik restoran, 50 kişilik mescit, 2 adet doktor ve hemşire odası, 120 metrekare masaj salonu, 25 metrekare ofis, 50 tonluk ostrptik deposu, 2 adet 50’şer tonluk kapalı su deposu, 50 metre uzunluğunda yapay mağara, 1 adet mağaradan çıkan su çeşmesi, 4 metreye 25 metre uzunluğunda bungalov yapmaya hazır depo, 350 adet hicaz narı, 40 adet kavak inciri, 13 adet zeytin ağacı, 1800 adet limoni servi yürüme yolları,  30’a 30 metre helikopter pisti, tam tekmil 350 metrekare mutfak yer alan tesis, Alanya şehir merkezine sadece 19 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

2010 yılında açılan ve o dönem büyük ilgi gören tesisin sahibi Reflexoloji Uzmanı Kemal Yurdaer, basına verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

Alanya’nın Toros dağları eteklerinde bulunan Üzümlü köyü Dim Barajı üzerinde kurulmuş ve doğayla iç içe olan şifa tarlası stres, sıkıntı ve depresyon ve bazı ağrıları dahi azaltıyor.Şifa tarlasının dünyada bir ilk olduğunu ifade eden Reflexoloji Uzmanı Kemal Yurdaer, tarlanın içinde rengarenk görüntü veren ametist taşlardan oluşan tünel (Amerika, İngiltere ve Almanya’da negatif enerjileri arındırmada kullanılan bir taş), ayak refleks masajını yapan dere taşları ve müzik ritminin yaymış olduğu ses dalgaları ile vücuda masaj yaptıran havuzlar bulunduğunu ifade etti.

Vücutta bulunan negatif enerjilerden arınmak için iki ay önce hayata geçirilen şifa tarlası Reflexoloji Uzmanı Kemal Yurdaer’in tasarladığı bir proje. İnsanlar, Uruguay ve Brezilya’dan ithal edilen dağ kristalleri ve ametist taşları ile donatılmış olan tünelde özel dizayn edilmiş borular içinden geçen soğuk su spekülasyonu ve negatif enerjileri alma paratonerleri sayesinde, yalınayak yürütülüyor.Şifa tarlasını anlatan Yurdaer; insanlar tünelden çıktıktan sonra kronik bir hastalık yoksa ağrıların ya geçtiğini ya da azaldığını söyledi.

Stres, bunalım, ve depresyon gibi insanları rahatsız eden enerjilerden arındıran bir arena olan şifa tarlası hakkında bilgi veren Reflexoloji Uzmanı Yurdaer, “Şifa tünelinden çıktığınızda, muhteşem yeşilliği, havuzları Dim Çayı Vadisi tamamına hakim bölge olan muhteşem güzelliğini görerek ayrı bir rahatlama hissedeceksiniz. Şifa tarlasının dünyada bir ilk olmasının özelliğinden birisi de ayak refleks masajının doğaya taşınmasıdır. 100 metrekarelik bir alanda özel olarak dere taşları döşenmiş sütun üzerinden, müzik eşliğinde yürüyerek veya dans ederek 10’ar dakikalık seanslarla refleks masajı yapılarak ve organlarımızdan ayaklara gelen refleks sinir uçları uyarılıp kan devr-i daimi sağlanacak ve vücudun kendi kendini iyileştirmesi sağlanıyor.

Daha sonra 35 santimetre derinliğinde özel olarak hazırlanmış üç ayrı havuz bulunuyor. Uzmanlarımızın bilgilendirilmesi doğrultusunda havuzlarda yürüyerek ayrı bir rahatlama sağlanıyor. Arzu edenlere ikinci havuzumuzda tazyikli su masajı yapılmaktadır. Üçüncü havuzumuzda müzik ritminin yaymış olduğu ses dalgaları ile vücuda masaj yapılarak rahatlama sağlanmaktadır” dedi.

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra doğa güzelliğinde insanları; sabah kahvaltısı ya da bir öğle yemeği ile stres, sıkıntı ve depresyondan arındırdıklarını kaydeden Yurdaer, sağlığa zararlı içecekler ve alkol bulundurmadıklarını söyledi.

Şifa tarlasını gezip gördüğünü belirten Nebi Avcı isimli vatandaş ise 135 kilometreden buraya geldiğini ve bir 135 kilometreyi kat etmeye değer olduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getirdi. Stres ve sıkıntılarının yok olduğunu söyleyen Avcı, “Bir mutluluk hazinesi. Kendimi iyi hissediyorum. Özellikle Dim çayı üzerine böyle bir tesis kazandırdığı için Kemal Bey’e çok teşekkür ediyorum. Alanya’ya geldiğimizde Dim Çayına gitmeden olmaz diyorduk. Şimdi artık Alanya’ya geldiğimizde şifa tarlasına gitmeden edemeyeceğiz.” diye konuştu.

Şifa tarlasını yakınlarından duyarak gezmeye geldiğini belirten Şükran Kıymaz da tünelden geçtiğini, ayak havuzlarını gezdiğini, ayak masajı yapan doğal taşlarda yürüdüğünü söyledi. Doğayla iç içe olan bir yeri gezdiğin ifade eden Kıymaz, “Bazı arkadaşlarım gidip gezdiğini ve rahatladığını söylemişlerdi. Kullandıkları ilaçları azalttıklarını söylemişlerdi. Ben de gidip gördüğümde onlara hak verdim ve herkese tavsiye ediyorum. Çünkü bende de belirli bir rahatlama hissi var” diye konuştu.

 

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.