DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080827-1,30%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Alanya’nın marka değerine gölge düştü’

‘Alanya’nın marka değerine gölge düştü’

ABONE OL
08:47 - 16 Temmuz 2022 08:47
‘Alanya’nın marka değerine gölge düştü’
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gökbel Yağlı Güreş Festivali’ne katılmasının Alanya Belediyesi tarafından uygun bulunmamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Gelecek Partisi’nin yanı sıra İYİ Parti de olaya tepki göstererek festivale katılmama kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilat Başkanı Alper Arıkan; “Gün geçmiyor ki güzel şehrimizi bir o kadar kötü yöneten MHP (Alanya) Belediyesi’nin Sayın yetkilileri bir skandala daha imza atmasın! Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı’ndan Alanya Belediyesi Güreş Komitesi’ne nezaketen bilgilendirme yazısı gidiyor ve ardından Güreş Komitesi’nin kendi tabiri ile: “belediyeleri, MHP İl ve İlçe Başkanlıkları ile birlikte ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımının uygun olmadığının” nezakete karşı rezalet içeren resmî yazısı geliyor. Yanlış okumadınız! 18 yıllık Alanya’nın imajı olan, sporcularımızın ecdadımızın heybetini simgeleyerek ter döktüğü Gökbel Güreşleri’nin organizasyon ihalesini Alanya Belediyesi siyasi bir partiye vermiş” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi nezdinde ülkemizin tüm zor durumlarına rağmen siyasetten, ötekileştirmeden, ekonomik darboğazdan bir nebze de olsa kurtulup tarafsızca ‘keyif’ yapmak isteyen Alanya halkına, Alanya Belediyesi’nce yapılan bu büyük hakareti ve ayrıştırmayı kınadıklarını söyleyen Başkan Arıkan Alanya Belediye Başkanı Yücel’i soru bombardımanına tuttu. Arıkan açıklamasının devamında; “Size kim izin vermedi de katılımı uygun bulmadınız? Ne zamandan beri turizm statüsü olan Belediye etkinliklerini MHP İl ve İlçe Başkanlıkları ile birlikte düzenliyorsunuz? MHP başkanlıklarından ne tür bir destek alıyorsunuz? Hangi siyasi görüşten olduğu fark etmeksizin tüm Alanya halkının severek katıldığı organizasyonu baltalamak, küçük olsun bizim olsun mantığı ile bir siyasi parti organizasyonuna mı dönüştürmek istiyorsunuz? Belediye hizmetlerinde de üyesi olduğunuz siyasi parti teşkilatlarına kolaylık sağlıyor, destek talep ediyor musunuz? 800.yıl kutlamalarında olduğu gibi emir eri mi olacaksınız? Yoksa vatandaşları ötekileştirenlere dur diyecek misiniz? Böyle bir yazı tamamen ‘Güreş Komitesinin işgüzarlığı’ Sn. Davutoğlu davetlimizdir diyebilecek misiniz?
Soru sorunca cevaplamaktan kaçan ve sessiz kalıp köşeye çekilen Sayın Belediye Başkanımıza, görevinin gereği olan tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinden uzaklaştığını hatırlatır; eğer çok hevesli ise partisinin ilçe kongresinde ilçe başkan adayı olmasını tavsiye ederiz. Güreşçilerimizin emeğine ve şehrimizin marka değerine gölge düşürmeyi hedefleyen Alanya Belediyesi’nin Gelecek Partisi Genel Başkanı’na tavrından dolayı; MHP Antalya İl ve Alanya İlçe Başkanlığı’nın düzenleyeceği Gökbel Güreşleri etkinliğine, İYİ Parti İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerimizin ortak kararı ile katılmayacağımızı kamuoyuna arz eder, müsabakalarda ter dökecek sporcularımıza şimdiden Türkiye’nin İYİ geleceğinde siyaset değil sadece sporun olacağı ortamlar yaratmanın sözünü vererek başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.