DOLAR 32,5354 -0.05%
EURO 34,7987 -0.22%
ALTIN 2.424,99-0,20
BITCOIN 21646210,38%
Antalya
23°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’nın tarihi toplantısı gerçekleştirildi

Alanya’nın tarihi toplantısı gerçekleştirildi

ABONE OL
16:03 - 23 Haziran 2021 16:03
Alanya’nın tarihi toplantısı gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya doğalgaz hayaline bir adım daha yaklaşılırken, ÇED sürecindeki proje ile ilgili toplantıda muhtarlar tarıma yönelik endişelerini dile getirdi.

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. tarafından Döşemealtı, Aksu, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Anamur’u kapsayacak şekilde yapılacak doğalgaz boru hatta projesi için ÇED süreci resmen başladı. Alanya’nın uzun yıllardır hayali olan doğalgaz ile ilgili ilk toplantı dün Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirdi. BOTAŞ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkililerinin bulunduğu toplantıda projeye ilgili bilgi verilirken, bölge sakinlerinin de talepleri dinlenildi. Bu sene içerisinde etüt işlemlerinin bitirilerek, ihale aşamasından sonra inşaat aşamasına geçilecek.

MUHTARLARIN TARIM ENDİŞESİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis üyeleri ve siyasilerin de katıldığı toplantıda muhtarlar özellikle tarımla ilgili olan endişelerini dile getirirken, bölge halkının da görüşüne başvurulması gerektiğini savundular.

HAT ORMAN VE HAZİNE ARAZİLERİ ÜZERİNDEN GEÇECEK

Yetkililerin projenin büyük bir titizlikle hazırlandığını vurgularken, hattı tarım arazilerinden uzak tutulmaya çalışıldığını orman ve hazine arazilerinin üzerinden geçirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kimsenin mağdur olmamasını sağlayacaklarını konuşmalarında yineleyen yetkililer, hattın vatandaşın arazisi üzerinden geçmesi halinde de kamulaştırmaya gidileceğini söyledi. ÇED alanının geniş bir alan olduğunu da konuşmalarına ekleyen yetkililer, boru hattının geçtiği alanlarda yapılaşmanın ve ağaç dikimin yapılamayacağını ancak alanda sebze üretiminin yapılabileceğini ifade edildi.

‘KESİNLEŞEN BİR ŞEY YOK’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır. Devlet vatandaşın huzurunu refahını hayatını kolaylaştıracak projeleri üretmekle mükelleftir. Proje zaten taslak bir proje. Henüz kesinleşen bir şey yok. Tabii ki bölgenin coğrafi koşullarını biliyoruz. Konya’daki bir düz ovadan BOTAŞ’ı geçirmiyoruz. Birçok zorluklarla karşılaşacağız. Projede orman ve hazine arazileri birinci öncelikte. Vatandaş mülkiyetleri en az zarar verebilecek şekilde düzenleniyor. Dağıtım bölgeleri, merkez, batı ve doğu olarak projelendiriliyor” diye konuştu.

‘BELEDİYEYLE ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLEN BİR PROJE’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, “Projenin tamamlanması belli bir süreç alacak. Toplumun tüm bireylerinin de bu proje ilgi alaka göstermeleri bizleri sevindirdi. Alanya’ya yapılan bu tarz büyük yatırımların sonunda ister istemez vatandaşın bilgi eksikliğinden kaynaklı serzenişleri oluyor. Burada maksimum memnuniyeti yakalamamız gerekiyor. Alanya Belediyemizle de ortaklaşa yürütülen bir proje” dedi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.