DOLAR 32,5708 0.01%
EURO 34,9360 0.09%
ALTIN 2.426,68-0,13
BITCOIN 2172355-0,64%
Antalya
23°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanyaspor yöneticisinden Ak Partili vekile ‘İnsan ol’ tepkisi

Alanyaspor yöneticisinden Ak Partili vekile ‘İnsan ol’ tepkisi

ABONE OL
17:22 - 23 Ağustos 2021 17:22
Alanyaspor yöneticisinden Ak Partili vekile ‘İnsan ol’ tepkisi
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurup kimlik soran polis memurlarına soruşturma açılmasına tepkiler giderek büyüyor. Polis memurlarına hakaret ettiği ileri sürülen Milletvekili Yılmaz’a bir tepki de Alanyaspor Yönetim Kurulu Üyesi, AYMER Yapı sahibi Mehmet Uslu’dan geldi. Uslu, twitter hesabında Milletvekili Yılmaz’ın aracının içinde çekilmiş fotoğrafını paylaşarak altına, “Mesele vekil olmak değil yeğen, mesele insan olabilmektir. Polisimin yanındayım” dedi.

Öte yandan Mersin Valiliği’nden, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımına ilişkin yapılan açıklamada, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durduran polis memurları hakkında, yasal mevzuatın dışına çıktıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Temmuz 2021 tarihinde saat 18.30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayıyla ilgili olarak, CHP’li milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, olayın tamamen çarpıtıldığı kaydedildi.

Bahse konu olayda Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulduğu ifade edilen açıklamada, “Karayolları trafik kanununun 71. maddesi ‘g’ bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken, eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” denildi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.