DOLAR 32,3425 0.07%
EURO 35,0274 -0.2%
ALTIN 2.316,411,73
BITCOIN 22856412,93%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’ya üniversite öğrencileri için yeni yurt müjdesi I TOKLU İNŞAATI İNCELEDİ

Alanya’ya üniversite öğrencileri için yeni yurt müjdesi I TOKLU İNŞAATI İNCELEDİ

ABONE OL
15:24 - 5 Eylül 2021 15:24
Alanya’ya üniversite öğrencileri için yeni yurt müjdesi I TOKLU İNŞAATI İNCELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Başkan Toklu ve beraberindeki heyet, yeni yükseköğretim yurdunda incelemede bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu; Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Kalan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte yeni Yükseköğretim yurdunda incelemelerde bulunarak bir an önce öğrencileri bu yurtta ağırlamak için çalışmaları hızla devam ettirdiklerini belirtti.

Öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri için Devletin tüm imkanları öğrenciler için seferber edildiğine değinen Başkan Toklu; ‘‘Öğrencilerimizin beş yıldızlı bir otel konforunda eğitim dönemi geçirebilmeleri için çalışmalarımızı en üst seviyede sürdürmekteyiz. Bugün Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörümüz Sn. Prof.Dr. Ekrem Kalan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sn. Emre Kıldırgıcı ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge Milletvekillerimizin destekleriyle yapımı devam eden yeni Yükseköğretim yurdumuz da incelemelerimizi gerçekleştirdik. Yeni yurdumuzu 2022 yılının başlarında bitirmeyi hedefliyoruz ve böylelikle öğrencilerimize daha konforlu bir ortam sunacağız.
Alanya’mızda toplam 2000 (iki bin) öğrenci kapasiteli 6 bloktan oluşan Yükseköğretim yurdumuz mevcuttur. Alaaddin Keykubat Üniversitemizde yapımı devam eden öğrenci yurdumuzla birlikte kapasitemizi 3000 (üç bin) öğrenciye çıkartıyoruz. Yapımı devam eden yeni yurdumuza toplam 9.756,62 m² alan yer tahsisi yapılmış olup, 1000 (bin) öğrenci kapasitelidir. Toplamda 137 milyon lirayı bulan yatırımı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız. Her şey çocuklarımız için, her şey geleceğimizin teminatı gençlerimiz için” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.