DOLAR 32,3935 0.15%
EURO 35,0600 -0.14%
ALTIN 2.322,560,16
BITCOIN 22915792,93%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
‘Alanya’ya vefa borcum var’ I TREND ALANYA – ÖZEL RÖPORTAJ

‘Alanya’ya vefa borcum var’ I TREND ALANYA – ÖZEL RÖPORTAJ

ABONE OL
18:14 - 12 Temmuz 2021 18:14
‘Alanya’ya vefa borcum var’ I TREND ALANYA – ÖZEL RÖPORTAJ
1

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

TREND ALANYA / ÖZEL RÖPORTAJ

20 yıldır Alanya’nın aktif siyaset ve ticaret arenasında hep başrolde olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i Trend Alanya okuyucuları için mercek altına aldık.

MEHMET Şahin. Küçük yaşlarda Sebze Meyve Hali’nde sandık çakarak başladığı, Alanya Sanayi Sitesi’nde çıraklık ile devam eden yaşam serüveni, nihayetinde onu iş dünyasının başına getirdi. Zorluklarla dolu çocukluğu, sokaklarda geçen gençliğinin ardından halktan biri olarak verdiği mücadele sonrası elde ettiği birikimler O’nu çok sevdiği Alanya ve Alanya halkı için hizmet yolculuğuna kadar taşıdı. Mehmet Şahin; 2013’ün Haziran ayından bu yana Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olarak görev yaparken, Alanya halkı onu verdiği sözleri birer birer yerine getirmesi ile tanıdı, güvendi. Makamının kapısı hep açık oldu ve ulaşabilir bir başkan olmayı başardı.

2018’DE FAHRİ KONSOLOS OLDU

Başarılı çalışmaları ile Litvanya Cumhuriyeti’nin Alanya Fahri Konsolosluğu görevine de getirilen Şahin, her fırsatta; Alanya’nın doğal, tarihi güzellikleri ile ekonomik sektörleri olan turizm, tarım, inşaat ve emlak alanlarındaki potansiyeli sayesinde uluslararası bir marka olabileceğini dile getirdi. Şahin bunun için tek gerekenin “koordinasyonlu, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde Alanya’ya hizmet etmek” olduğunun altını çizdi. Hayata geçirdiği kalkınma projeleri ile sadece iş dünyasının değil; kentli köylü, kadın erkek, genç yaşlı demeden her kesimden büyük teveccüh gördü ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 yılında gerçekleşen organ seçimlerinde çok büyük bir farkla ikinci kez başkanlık görevine seçildi.

SÖZ VERDİĞİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİ

Eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla Alanya’daki örgün ve yüksek öğrenimin yaygınlaşmasına büyük katkı yapan Şahin; ilk döneminde Ankara İrtibat Ofisi, ALTSO Akademi, ALTSO Turizm MYO, Toptancı Hali, doğalgaz kampanyası, Güzelbağ Sanayi Sitesi, KOSGEB destekli yurtdışı iş gezileri, tanıtım çalışmalarına verdiği destek, ALTSO Vize Ofisi, Akdağ Turizm Merkezi’nin Koruma ve Gelişim Alanı olması, Göç İdaresi’nin Alanya’ya kazandırılması, cenaze aracı hizmeti, ücretsiz hukuk ofisi, ALTSO Avantaj Kart Uygulaması, su sporu istasyonlarında birliğin korunması, haksız rekabete karşı verdiği mücadele, kriz zamanlarında yaptığı başarılı çalışmalar, sorunların TOBB ve Ankara düzeyinde ele alınması, gümrük müdürlüğünün A sınıfına yükselmesi ve sosyal sorumluluk projeleri ile taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazandı.

KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİ

Gerek Alanya, gerek Antalya, gerekse Ankara’daki kurumlarla güçlü işbirliği bağları kuran Şahin, ikinci başkanlık döneminde de sadece iş insanlarının değil, tüm Alanya halkının sesi olmaya devam etti, onların talep ve sorunlarını gündeme taşıdı, çözüm önerileri getirdi. İkinci döneminde de söz verdiği projeleri hızla hayata geçiren Başkan Şahin, Mahmutlar ve Konaklı’ya ihtiyaç duyulan noterleri kazandırdı. Yine atıl vaziyette bulunan Konaklı Kongre Merkezi’ni Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Diş Hekimliği Fakültesi yapmak için kolları sıvayan Şahin, yaylaların ihtiyacı olan güvenlik ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında etkin rol oynadı. Şahin, özellikle doğu mahallelerinin ortak yaylalarına hizmet vermesi amacıyla yıllardır eksikliği hissedilen 2 adet tam teşekküllü ambulansı da temin ederek bölge halkının yıllardır çözülemeyen sorunlarının çözümüne katkı yaptı.

‘ALANYA’MIZA VEFA BORCUM VAR’

Şahin, başarı hikayesinde 2 oğlu, anne, babası ve uzun yıllardır devam eden ve birlikte yol arkadaşlığı yaptığı insanlara her zaman yer verdi, en büyük desteği onlardan aldığını dile getirdi. Başarının ekip işi olduğunu ifade eden Şahin, “Bugün sahip olduğum her şeyi Alanya’ma borçluyum. O nedenle hizmetin en güzeline layık Alanya’mıza borcumu ödemek için halkımızdan aldığım güçle durmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğim” dedi.

    Özkaya Sigorta

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.