DOLAR 32,6053 0.36%
EURO 34,7057 -0.15%
ALTIN 2.524,151,62
BITCOIN 1990198-0,66%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
Alanya’yı da kapsayan projede önemli gelişme!

Alanya’yı da kapsayan projede önemli gelişme!

ABONE OL
11:52 - 28 Mart 2022 11:52
Alanya’yı da kapsayan projede önemli gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı, Manavgat, Alanya, Gazipaşa-Anamur doğal gaz boru hattı projesi için hazırlanan ÇED raporunun olumlu olduğunu duyurdu.

Antalya-Mersin arası (Manavgat- Alanya- Gazipaşa-Anamur İlçeleri) Doğal gaz Boru Hattı projesiyle ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Mart 2022 tarihinde imzalanan kararname ile kamulaştırma kararı çıkan doğal gaz boru hattı projesinin, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olumlu sonuçlandı. Şubat ayı içinde hazırlanan rapor, aynı ay içinde değerlendirilmek üzere Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Raporu inceleyen değerlendirme komisyonu, ÇED raporu hakkında olumlu karar vererek, alınan kararın kamuoyuna duyurulması için ilgili makamlara yazı gönderdi.

Bakanlık tarafından ilgili kurum, müdürlük ve muhtarlıklara gönderilen kararda şu ifadeler kullanıldı: “Antalya, Mersin İlleri; Gazipaşa, Kepez, Aksu, Döşemealtı, Alanya, Manavgat, Serik, Anamur ilçelerinde (292+363 kilometre uzunluğunda) Botaş Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri Doğalgaz Boru Hattı” projesi ile ilgili Bakanlığımıza sunulan ÇED raporunun, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirildiği, proje hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince Bakanlığımız tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” verildiği belirtilerek söz konusu kararın halka duyurulması istenmektedir.”

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.