DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2076548-1,31%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALESO BAŞKANI DEMİR HÜKÜMETE SESLENDİ

ALESO BAŞKANI DEMİR HÜKÜMETE SESLENDİ

ABONE OL
16:56 - 15 Şubat 2021 16:56
ALESO BAŞKANI DEMİR HÜKÜMETE SESLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, zincir marketler için hazırlanan taslağın genişletilerek buralarda kasap, kırtasiye, giysi, ayakkabı ve elektronik ürünlerinin satışının yasaklanmasını istedi.

Pandemi nedeniyle dükkanını açamayan esnafın ailesinin geçimini sağlayamadığını belirten Demir, hükümete seslendi. Demir, “Ticaret Bakanlığı tarafından esnafı koruma, destekleme adına, zincir gıda marketlerinde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satılamayacağı hususu ile ilgili kanun teklifi taslağı hazırlandığı yazılı ve görsel medya da yer aldı. Bilindiği üzere zincir gıda marketlerinde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya haricinde, kasap, kırtasiye giysi, ayakkabı, Çanta, yapı ve hırdavat malzemeleri, züccaciye, hediyelik eşya, saat, takı, hırdavat, elektrik malzeme ürünleri de satılıyor. Covid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler nedeni ile esnaf ve sanatkarlar zor bir süreçten geçiyor. Zorunlu kapalı olan esnaflarımız ve turizm esnafımız günlük ailesinin geçimini dahi karşılamada zorluk çekiyor. Vergi, Bağ-Kur ve SSK’yı zaten yatıramıyorlar. Ticaret Bakanlığı’mızın hazırlamış olduğu kanun taslağının biraz daha genişletilerek, zincir marketlerde AVM’lerde, kasap, kırtasiye, giysi, ayakkabı, çanta, yapı ve hırdavat malzemeleri, züccaciye, hediyelik eşya, saat, takı, hırdavat, elektrik malzeme ürünleri gibi ürünlerin de satışının yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

Erkek berberi ve bayan kuaförlerinin de 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre tehlikeli sınıfta yer aldığını vurgulayan Demir, bu meslek grubundaki esnada erken emeklilik hakkı verilmesini istedi. Demir, “Sabahtan akşama ayakta en az 12 saat, birçok zaman da 17 saate kadar (pandemi süreci hariç)  hizmet veriyorlar. Kişisel bakım ürünlerinin yan etkileri (kanser), ayakta çalıştıkları için, ileriki yıllarda damar hastalıkları, varis, göz rahatsızlıkları bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklara yakalanarak mesleğini zorlanarak hatta yapamaz durama düşüyorlar. Meslek gereği müşterisi ile direk fiziksel temasta bulunmak zorunda olduğu için de, sağlık açısından bulaşıcı hastalıklara karşı tehlike altındalar. Birçok esnaf bu meslek hastalığına yakalanarak işyerini kapatmak zorunda kalıyor. Kapatan esnaflarımız da yaş haddinden dolayı emekli olamadığı için yardıma muhtaç hale düşüyor. Esnafımızın yaşamış olduğu bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak bu meslek grubunda bulunan esnaflarımıza yıpranma payı eklenerek en az 5 yıl erken emeklilik hakkının verilmesi yönünde gerekli kanuni düzenlemenin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.