DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BITCOIN 21055871,82%
Antalya
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALESO’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK

ALESO’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK

ABONE OL
16:21 - 14 Aralık 2020 16:21
ALESO’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya’da yaşayan ve ‘Sorumlu Emlak Danışmanı’ (Seviye 5) sınavına girip başarı kazanan yerleşik yabancılara Mesleki Yeterlilik belgeleri ve plaketleri verildi. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) ile Leyla Aykanat Akademi Akdeniz Temsilciliği iş birliğinde düzenlenen sınavda başarılı olanlara belgeleri esnaf odası konferans salonunda verildi. Sınavda başarılı olan Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ile ALKOD Başkanı Ömer Göker de belgelerini aldı.

Belge ve plaket takdimi öncesi konuşan ALESO Başkanı Nuri Demir, Türkiye’de ilk kez yerleşik Rus vatandaşa yönelik emlak üzerine belge verdiklerini söyledi. Mesleki Yeterlilik belgelerini almanın önceden çok zor olduğunu belirten Demir,  “Şimdi belirli şirketler devletimizle anlaşmış. Alanya’da Leyla hanımla dersleri verdik. Yabancılar derslere ve sınava girdi. Başarı gösteren arkadaşlarla burada toplandık. 15 kişiye belgelerini vereceğiz. Önümüzdeki günlerde iş yerlerini açtıkları zaman odamıza kaydolabilecekler. Maksadımız eğitim düzeyini yükseltmek. Ne kadar tahsilli insan yetiştirirsek o kadar iyi olur diyoruz. Biz de meslek odası olarak mesleki eksiklileri gidermek için buradayız” dedi.

Alanya’da çalışan ve kendi iş yerlerini kurmak isteyenlerin kendilerine başvurduğunu dile getiren Leyla Aykanat Akademi Akdeniz Temsilcisi Leyla Aykanat da, “Biz de esnaf odası ile protokolümüz olduğu için sınavlandırma merkezi olarak sınav yaptık. İngilizce, Rusça özel bir sınava tabi tuttuk. Bu Çalışma Bakanlığı’nın verdiği belge.  Kursiyerler kameralar eşliğinde özel bir sınava girdi. Bunların içinde çoğu başarılı oldu” diye konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.