DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0838 -0.15%
ALTIN 2.299,991,00
BITCOIN 22767660,56%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKOD Alanya minik Çınar’ı hayallerine kavuşturuyor

ALKOD Alanya minik Çınar’ı hayallerine kavuşturuyor

ABONE OL
10:32 - 29 Aralık 2022 10:32
ALKOD Alanya minik Çınar’ı hayallerine kavuşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

ALKOD Yardım Gönüllüleri’nin yaklaşık 1,5 yıldır ihtiyaçlarına koştuğu Çınar artık okullu oluyor.

 

Koruma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Ömer Göker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ALKOD Yardım Gönüllüleri olarak yaklaşık 1,5 yıldır ihtiyaçlarına koşmaya çalıştığımız, Avsallar Mahallesi’nde yaşayan tombik kardeşimiz Çınar artık okullu oluyor. Ziyaretlerimiz sırasında sağlık problemleri olduğundan şüphelendiğimiz, 5 yaşına gelmesine rağmen konuşma güçlüğü yaşayan Çınar’ı Alanya ve Manavgat’ta pedagoglara götürdük. Uzman doktorlarımızın yönlendirmesi ile ALKÜ sağlık kurulundan randevularımızı aldık ve geçtiğimiz hafta heyet raporu ile Çınar’ın otizmli olduğunu öğrendik. Hastalığının başında teşhisi yakalamıştık ve Çınar’ın derhal özel eğitim alması gerekiyordu. Hastane işlerimizde bizleri yönlendiren ve yardımlarını esirgemeyen ALKOD Başkan Yardımcısı Sayın Hadi Cantemur beye teşekkür ederiz.
Sağlık kurulu raporu sonucunda otizmli Çınar kardeşimiz annesi tarafından bakıma muhtaç olduğundan ve ailesinin belirli bir geliri olmadığından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi’ne ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ve müracaatta bulunarak, kurumlarımızın yerinde incelemeleri sonucu annesine maaş bağlanmıştır. Kurum müdürlerimiz Sayın Ahmet Çelik ve Fikret Namal Bey’e teşekkür ederiz. Devletimizin imkânlarından yararlanacak olan Çınar ve ailesi artık kira kaygısı yaşamayacak, Çınar maaşını alıp okuluna gidecek, annesi ise bakım ücretini alacak. Daha sorunsuz bir hayat yaşamaları için ulu devletimizin şefkatli kucağı onlara her zaman açık olacak.
Çınar ve ailesinin desteklenmesi konusunda maddi manevi emeği geçen Hasan Çiçek’e, Mokhigul Kuldosheva’ya, ALKOD yönetim kurulu ve üyelerine teşekkürü borç bilirim. Çınar’ın bundan sonraki yaşamında sürekli yanında olmaya devam edeceğiz ve yakışıklı kardeşimizin gelişiminden hepinizi haberdar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.