DOLAR 32,3180 0.2%
EURO 35,1298 -0.02%
ALTIN 2.291,810,64
BITCOIN 22941281,95%
Antalya
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!

ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!

ABONE OL
11:44 - 7 Kasım 2020 11:44
ALKÜ HAKKINDA ŞOK İDDİA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ), yabancı uyruklu öğrencilerden sınav hizmeti verilmediği halde sınav ücreti aldığı iddia edildi. Üniversitenin, 2019 yılında “Sınav değerlendirme ücreti” adı altında yabancı öğrencilerden 102 bin 336 TL öne sürüldü.

Birgün.net’in haberinde; Sayıştay denetimlerinden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) sınav yapmadığı halde yabancı uyruklu öğrencilerden sınav parası topladığı iddiası yer aldı.

REKTÖR KALAN’DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

YÖK’ün üniversite rektörlerine gönderdiği 12 Kasım 2014 tarihli yazıda ise yurtdışından kabul kontenjanları dahilinde başvuran adaylardan başvuru ücreti talep edildiği, birden fazla üniversiteye başvurulduğunda ödenecek meblağın yüksek olması nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğu öne sürüldü. YÖK, Mart 2015’te ise konuyla ilgili rektörlere yeni bir yazı daha göndererek üniversitelere başvuran yabancı uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenecek sınavların masrafları nedeniyle öğrencilerden sınav ücreti alınabileceğini ifade etti. Sınav ücretlerine ilişkin üniversite yönetim kurulları yetkili kılınırken “Adaylardan başvuru ücreti alınmaz” ilkesi korundu.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi de YÖK’ün yazıları doğrultusunda 26 Şubat 2020 tarihinde, “Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesi” yayımladı. Yönerge ile üniversite tarafından yapılacak sınavın masraflarını karşılamak amacıyla sadece sınav ücreti adı altında belli bir ücret alınması hükmü getirildi.

Yönergede, “Başvuru ücreti” ibaresine yer verilmese de üniversitenin 2019 yılı için uluslararası yabancı uyruklu öğrenci kabul işlemlerinde, “Sınav değerlendirme ücreti” adı altında toplam 102 bin 336 TL tahsil ettiği iddiası gündeme geldi. Sayıştay denetçilerinin, üniversitenin herhangi bir sınav hizmeti vermediğinin altını çizerek üniversiteyi uyardığı da gelen bilgiler arasında.

 

Öte yandan konuyla ilgili ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan’ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.