DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2266965-0,29%
Antalya
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ Hastanesi kurulması yolunda büyük adım

ALKÜ Hastanesi kurulması yolunda büyük adım

ABONE OL
17:19 - 3 Ocak 2022 17:19
ALKÜ Hastanesi kurulması yolunda büyük adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) kurulan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylelikle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Hastanesi’nin kurulması yolunda büyük bir adım atıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik 03.01.2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ALKÜ’lü yetkililer yayınlanan yönetmeliğin Üniversite Hastanesi’nin kurulması noktasında önemli adımın atıldığını kaydetti.

“ALANYA’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Yeni yıla güzel haberlerle başlangıç yaptıklarını belirten ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya’nın menfaatleri için en doğru adımları attıklarını ifade etti. Rektör Kalan, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin Üniversite Hastanesi’nin kurulması yönünde ilk adım olduğu kadar, daha iyi sağlık hizmetinin sunulması noktasında da önemli bir adım olduğunu söyledi. Rektör Kalan, “Bu yönetmelikle Alanya’mızda Sağlık Turizmi yapılmasına yönelik önemli bir adım atmış olduk.” dedi. Kurulan bu merkezle, Üniversite Hastanesi olarak fiziken de en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini ifade eden Kalan, “Bundan sonraki süreçte fiziksel olarak Üniversite Hastanesi’ni kurmak için çalışmalar yapacağız. Hastanenin hayata geçirilmesi için devletimizin desteğini yanımızda daima hissediyoruz. Hayırseverlerimiz ile vatandaşlarımızın da Alanya’nın menfaati için katkı vermesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE SAHİPLENMELİYİZ”

Alanya’nın giderek artan nüfusundan dolayı sağlık hizmetine olan ihtiyacın her geçen gün daha da arttığına değinen ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetmeliğinin Resmi Gazete’de yayınlanmasının Üniversite Hastanesi’nin kurulması noktasında da ilk adım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aslan, “İlerleyen yıllarda Alanya’nın ihtiyaçları göz önüne alınarak attığımız bu adıma devletimizin yetkili organlarından izin çıktı. Bu Alanya’mız ve Üniversitemiz için büyük bir kazanımdır ve bunu hep birlikte sahiplenmeliyiz” şeklinde konuştu.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.