DOLAR 32,3772 0.17%
EURO 35,0404 -0.17%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ TÖMER iftarına yoğun ilgi

ALKÜ TÖMER iftarına yoğun ilgi

ABONE OL
12:50 - 19 Nisan 2022 12:50
ALKÜ TÖMER iftarına yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), ALKÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ve aileleriyle iftar yemeğinde buluştu.

Dünyanın farklı 40 ülkesinden öğrencisi ile öğretimine devam eden TÖMER, Ramazan ayının hoşgörü ve paylaşım ayı olmasından yola çıkarak yaklaşık 250 kişiyi iftar davetinde buluşturdu. İftar programına ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, öğretim üyeleri ve ALKÜ TÖMER öğrencileri katıldı. İftar öncesinde davete katılanlara hitaben yaptığı konuşmada Rektör Kalan, gerçekleştirilen organizasyonla Ramazan ayının sevgi ve kardeşlik ruhunun perçinlendiğini dile getirerek; “Dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilerimiz ile böylesi bir iftar yemeğinde buluşuyor olmaktan ziyadesiyle mutlu oldum” dedi.

ALKÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bora Bayram ise konuşmasında yabancılara Türkçe öğreten bir kurum olarak Türk kültürünün de arttırılmasına önem verdiklerini belirtti. TÖMER Müdürü Bayram, ders içinde olduğu kadar ders dışı faaliyetlerin de önemine dikkat çekerek, iftara katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Ardından TÖMER öğrencileri, sundukları imkânlardan dolayı şükranlarının nişanesi olarak ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a hediye takdim etti. Programda, yabancı öğrenciler geleneksel kıyafetlerle Ramazan manileri okuyan davulcu ile ikram edilen Osmanlı macununa yoğun ilgi gösterdi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.