DOLAR 32,4031 0.17%
EURO 35,2058 -0.02%
ALTIN 2.323,100,18
BITCOIN 23018503,00%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’de 22 Aralık Paramedik Günü kutlandı

ALKÜ’de 22 Aralık Paramedik Günü kutlandı

ABONE OL
16:36 - 22 Aralık 2022 16:36
ALKÜ’de 22 Aralık Paramedik Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 22 Aralık Paramedik Günü kapsamında “Bazı Dokunuşlar Hayat Kurtarır” adlı konferans düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Mustafa Enes Sarık ve Öğr. Gör. Zehra Aslan’ın hazırladığı 22 Aralık Paramedik Günü kapsamında “Bir Dokunuş Hayat Kurtarır” adlı program Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arife Albayrak Coşar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Temel yaşam desteği ve sağlık personeline karşı yapılan şiddetin canlandırıldığı senaryolarda İlk ve Acil Yardım 1. Sınıf ve 2. Sınıf öğrencileri rol aldı. Etkinlikte ilk yardımın önemine, paramediklerin görev esnasında karşılaştıkları zorluklara, şiddete uğrayan sağlık personellerine ve asılsız ihbarlardan dolayı kaybedilen zamanlara dikkat çekildi.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA DENK GELİYOR”

Programda bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife Uslu Gökceoğlu, “ALKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2017-2018 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başladı. Mezuniyetleriniz çok anlamlı bir zamanda yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk geliyor. Kendi hayatını hiçe sayarak, hayat kurtarma mücadelesi veren, yorulan, yıpranan, bazen şiddete maruz kalan ve her an ölümle burun buruna görev yapan değerli paramediklerimizin ve paramedik adaylarımızın 22 Aralık Paramedik Günü’nü kutluyorum” dedi. Programın sonunda Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ile öğrencileri pasta keserek Paramedik Günü’nü kutladılar.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.