DOLAR 32,5892 0.02%
EURO 34,9478 0.12%
ALTIN 2.429,05-0,03
BITCOIN 2173457-0,51%
Antalya
23°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’de öğrenci sayısı artacak

ALKÜ’de öğrenci sayısı artacak

ABONE OL
16:21 - 16 Haziran 2021 16:21
ALKÜ’de öğrenci sayısı artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) yeni açılan bölümlerle birlikte öğrenci sayısında artış olacak.
ALKÜ fakülte ve meslek yüksekokullarına yeni programlar açıldı. Tercih döneminin başlamasıyla birlikte 2021-2022 eğitim-öğretim güz yarıyılında öğrenci alımı yapılacak yeni programlar ile ALKÜ’ye 284 öğrenci daha merhaba diyecek. Ayrıca bu sene yeni bölüm ve programlar tercih kılavuzlarında yer alacak.

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

ALKÜ’ye yeni açılan bölümlerden birisi oldukça dikkat çekiyor. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesine açılan Biyosistem Mühendisliği programı son yılların popüler programları arasında yer alıyor. İlginin giderek arttığı Biyosistem Mühendisliği Programından 4 yıllık bir eğitimden sonra mezun olunuyor. Biyosistem Mühendisliği Programında okuyan öğrenciler mühendislik eğitiminin yanı sıra biyolojik etmenler, toprak bilgisi ve bitkisel üretim gibi pek çok konu hakkında uzmanlaşıyor. Biyosistem Mühendisliğinin esas amacı ise sürdürülebilir enerji ve toprak faaliyetleri hakkında uzman mühendisleri yetiştirmektir. Ziraat alanında çalışmaların yapıldığı programda başta Alanya olmak üzere Ülkemize tarımsal üretim çalışmalarında ve planlamasında katkı verilmesi planlanıyor.

İşte açılan o programlar:
ALTSO MYO Bilgisayar Teknolojisi Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı (YKS Kontenjanı 40) (Yurt dışından kabul kontenjanı 5)
AKSEKİ MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı (YKS Kontenjanı 30)
İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ Maliye Bölümü Maliye Programı (YKS Kontenjanı 60) (Yurt dışından kabul kontenjanı 5)
EĞİTİM FAKÜLTESİ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Bölümü (YKS Kontenjanı 40) (Yurt dışından kabul kontenjanı 5)
RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Biyosistem Mühendisliği Bölümü Biyosistem Mühendisliği Programı (YKS Kontenjanı 30) (Yurt dışından kabul kontenjanı 5)
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Çocuk Gelişimi Bölümü Çocuk Gelişimi Programı (YKS Kontenjanı 60) (Yurt dışından kabul kontenjanı 4)

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.