DOLAR 32,3655 0.11%
EURO 35,1068 -0.14%
ALTIN 2.323,160,19
BITCOIN 22933532,35%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’DEN ÇEVRİM İÇİ SEMPOZYUM

ALKÜ’DEN ÇEVRİM İÇİ SEMPOZYUM

ABONE OL
17:52 - 20 Mayıs 2021 17:52
ALKÜ’DEN ÇEVRİM İÇİ SEMPOZYUM
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından ‘Akseki Tarih ve Kültür Sempozyumu’ düzenlendi. ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Akseki’nin tarih ve kültürünü konu alan bir sempozyum düzenlendi. Çevrim içi gerçekleşen Akseki Tarih ve Kültür Sempozyumu’nun açılışına Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, hayırsever iş insanı Ali Metin Duruk ve Akseki MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Gül katıldılar. 4 oturum şeklinde düzenlenen sempozyumda akademisyenler hazırladıkları bildirileri sundular.

“AKSEKİ TARİHİMİZİN ÖNEMLİ PARÇASI”

Ankara’ya bir dizi davetlere katılım göstermek, belirli kazanımları müjdelemek amacıyla şehir dışında bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yerine sempozyuma katılan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, ilk olarak katılımcılara Rektör Kalan’ın mesajını iletti. Ardından konuşmalarına devam eden Aydemir, “Akseki medeniyet tarihimizin çok önemli bir parçası. Akseki’nin tarihi özelliklerinin yanı sıra kültürel değerleriyle birlikte ilim insanları tarafından tanıtılması çok önem arz ediyor. Bizler kalkınma ve gelişmenin ilim yoluyla olabileceğini inanan, öğreten ve bunun örneğini sunan, bu noktada memleketine, bulunduğu coğrafyaya ve insanlarına katkı sunmayı görev edinmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Türkiye’de Akseki denince ilk olarak akla ekonomi ve güven temelli bir olgu geliyor ama biz bu sempozyumda ekonominin temelini oluşturan tarihi ve kültürel kaynaklara dikkat çekmek istedik. Yoğun uğraşlar sonucunda hazırladığımız bu sempozyumun oluşumda birçok kişinin emeği bulunuyor. Özellikle Sempozyuma değerli katkıları bulunan başta Kalan’a, Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu’na, hayırseverimiz Duruk’a, Akseki Kaymakamlığı’mıza, Akseki Belediye Başkanlığı’na, Akseki Eğitim Hayratı Derneği’ne, ALTİD Başkanı Burhan Sili’ye, kıymetli akademisyenlere gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BURANIN KIYMETLİ BİR COĞRAFYA OLDUĞUNU ANLIYORLAR”

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür de toplantıyı organize eden Kalan ve destek verenlere teşekkür etti. Hülür, “Dışardan gelen insanlar buraya geldikten sonra buranın kıymetli bir coğrafya olduğunu anlıyor. Gerçekten Akseki’nin zengin bir tarih ve kültür dokusu bulunuyor. Burada yetişen insanlar gerçekten ülkemize damga vuruyor” dedi. Akseki’nin zengin bir tarih ve kültür yapısını barındırdığını ifade eden Duruk ise Akseki’nin tarihine ve kalkınmasına önemli katkıları bulunmuş bir ailenin ferdi olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek katkı veren herkese teşekkür etti. Akseki MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Gül de, “Böyle bir sempozyumu gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Emeği geçen ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.