DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.325,130,24
BITCOIN 22977962,36%
Antalya
21°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

HMH Construction
İhsan Ticaret
Bagislar Construction
ALKÜ’lü öğrencilere KOSGEB destekleri anlatıldı

ALKÜ’lü öğrencilere KOSGEB destekleri anlatıldı

ABONE OL
11:04 - 22 Aralık 2022 11:04
ALKÜ’lü öğrencilere KOSGEB destekleri anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
HMH Construction
Realtor Global

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ALTSO MYO tarafından öğrencilere yönelik ‘’KOSGEB’in Gençler İçin Girişimcilik ve İstihdam Destekleri’’ konulu bir eğitim düzenlendi.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin temel belirleyicisi olan girişimcilik faaliyetleri kapsamında öğrencilere yönelik ‘’KOSGEB’in Gençler İçin Girişimcilik ve İstihdam Destekleri’’ konulu eğitim, ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uğur Erkış ve ALTSO Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol katılım gösterdiği eğitimde, KOSGEB destekleri ve uygulama örnekleri hakkında güncel bilgiler paylaşıldı.

“ÇOK GÜZEL BİR GELECEĞE DOĞRU HEP BİRLİKTE ADIM ATACAĞIZ”

KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uğur Erkış’a teşekkür ederek başlayan Rektör Kalan, “Hocama ben çok teşekkür ediyorum. Her daim üniversitemizin yanında oldu. Teknoloji Transfer Ofisini (TEKMER) 2020 yılında kurduk. TEKMER’de her il ilde bir tane olabiliyor. Biz inşallah siz öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin katkılarıyla bunu Alanya’da açacağız. Bu sayede çok güzel bir geleceğe doğru, hep birlikte adım atacağız. Öğrencilerimizin desteğini kurum olarak önemsiyoruz. Bu güzel programa katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“HER ÖĞRENCİ BİR FİKİR, HER FİKİR BİR GİRİŞİMCİ”

Düzenlenen eğitimde, öğrencilerin fikirlerini projeye dönüştürerek yeni bir vizyon kazandıracak çalışmalara KOSGEB tarafından büyük önem verildiğini ifade eden Erkış, “Her öğrenci bir fikir, her fikir bir girişimci düşüncesini yaygınlaştırmak amacıyla bu gibi eğitim çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÜNİVERSİTE-SEKTÖR ARASINDAKİ GEÇİŞLERİ DAHA ETKİLİ VE VERİMLİ HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

ALTSO Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol, “Yapılan bu çalışmanın öğrencilerimize, projelerinin hayata geçirilmesinde devlet tarafından desteklenmesi ve bu bilincin oluşturulmasında önemli bir farkındalık yaratıyor. Girişimcilik farkındalığı ile Üniversite-Sektör arasındaki geçişleri daha etkili ve verimli hale getirmek istiyoruz.” dedi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Eray Bayramol, katılımlarından ve katkılarından dolayı KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uğur Erkış adına dikilen ağacın sertifikasını Sayın Erkış’a takdim etti.

Program sonunda girişimcilik dersleri kapsamında öğrencilerin KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri için alınması gereken resmi belgelerden olan ‘’Geleneksel Girişimcilik ve İleri Düzey Girişimcilik’’ belgeleri Erkış tarafından öğrencilere verildi.

Özkaya Sigorta

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.